Vijf sterren voor "De Al-Qaeda-aanval" op De Perfecte Buren

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

De Al-Qaeda-aanvalOp boeken- en leesclub De Perfecte Buren is een geweldig mooie recensie van Severine Lefebre verschenen voor De Al-Qaeda-aanval van thrillerschrijver Rolf Österberg. 

Een citaat uit de recensie:

Het hele verhaal van De Al-Qaeda-aanval komt realistisch over, met een grondige kennis van zaken. Zo kijken we mee achter de schermen van verschillende inlichtingendiensten, en zien we hoe deze met elkaar in contact staan. Samenwerking is van cruciaal belang om de gemeenschappelijke vijand – Al-Qaeda – te vernietigen. Al laten de diensten ook niet altijd het achterste van hun tong zien aan elkaar. Daarnaast krijg je mee hoe sommigen worden aangespoord en geïndoctrineerd om martelaar te zijn, alsook de toewijding in de voorbereidingen van de aanslagen.
 
Rolf Österberg heeft een heel vlotte een aangename schrijfstijl, waardoor je bijna doorheen het verhaal vliegt. Je kunt bijna niet stoppen eenmaal je erin begint. Ook zie je duidelijk dat hij de nodige research heeft gedaan naar de verschillende terroristische groeperingen, vooral dan naar Al-Qaeda. 

Severine vindt het verhaal maar liefst 5 (van 5) sterren waard! Wil je haar hele recensie lezen? Dat kan hier.

Leesfragment "Bink"

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

BinkHet is alweer enige tijd geleden: eind 2014 verscheen de roman Bink door Nathalie Kokke. Het verhaal gaat over een verslaafde man, Bink, die zowel relaties met vrouwen als met mannen heeft gehad. Hij worstelt nog altijd met het uitkomen voor zijn geaardheid: is hij nu biseksueel of toch homofiel?

De jeugd van Bink is getekend door mishandeling en misbruik, zowel geestelijk als lichamelijk. Om te ontvluchten aan de werkelijkheid, heeft hij zijn heil gezocht in drugs. Maar drugs trekken slechts tijdelijk een deken over problemen en zorgen uiteindelijk voor een neerwaartse spiraal waar het moeilijk uit ontsnappen is. Het is de vraag of Bink zichzelf zal verliezen in de vergetelheid, of dat hij het voor elkaar krijgt zich los te maken uit de uitzichtloosheid van de verslaving.

Nathalie Kokke kruipt zoals geen ander dat kan in de huid van Bink Santillian. Bink is een indringend en confronterend verhaal voor een ieder die drugsverslaving en mishandeling van dichtbij hebben ervaren en een eye-opener voor lezers die er niet bekend mee zijn.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/archive/2019-m07/cpromance