Nozem

Rianne Door Rianne

(1 votes, averaging 5.0)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Nozem

Op 11 april 2018 is Nozem verschenen, het vervolg op Bink. Schrijfster Nathalie Kokke debuteerde in december 2014 met het verhaal over de verslaafde Bink, wiens jeugd getekend was door mishandeling en misbruik, zowel geestelijk als lichamelijk. Binks jeugdvriend Hugh trekt hem uiteindelijk uit de goot. Het tweetal trouwt en bouwt een leven op aan de andere kant van de Verenigde Staten, samen met Binks dochter Roxanne. Begaan met het lot van vergeten kinderen, voegt het tweetal al snel pleegkinderen aan het gezin toe.

De lezer treft het stel tien jaar na het einde van het eerste boek. Alles gaat zijn gangetje en Bink dreigt ten prooi te vallen aan de saaiheid van het bestaan. Hij haalt Hugh over om nog één keer een pleegkind in huis te halen. De vijftienjarige Axel is al meerdere keren van gezin gewisseld. Hij is niet communicatief en heeft agressieve buien, maar daar laat Bink zich niet door afschrikken. Ervan overtuigd dat Hugh en hij, samen met Roxanne en hun achttienjarige geadopteerde zoon Johnny, Axel een beter leven kunnen geven, zetten ze het traject met hem in gang. Helaas gaat het allemaal niet van een leien dakje en langzaam maar zeker dreigt Bink terug te vallen in zijn oude, destructieve patronen.

In Nozem kiest Nathalie ervoor om zowel in de huid van Bink als in die van Axel te kruipen. Nozem is een indringend verhaal over het verliezen en terugvinden van geloof, hoop en liefde. 


***


Nozem - Nathalie Kokke

Verschenen 11 april 2018

ISBN 9789491300646

Prijs € 17,95 - Bestellen!

316 pagina's

De achterflaptekst van Nozem luidt als volgt: 

Tien jaar zijn verstreken sinds Binks strijd tegen een hardnekkige drugsverslaving. Zijn echtgenoot Hugh betuttelt hem, hun achttienjarige adoptiezoon Johnny gaat om met een veel jonger meisje en het meest recente lid van hun gezin, pleegzoon Axel, is het schoolvoorbeeld van een opstandige puber. Dit alles leidt ertoe dat Bink zich opnieuw in de vergetelheid dreigt te verliezen.

Nadat hij in het pleegzorgcircuit is beland, wil de temperamentvolle Axel niets liever dan een eigen identiteit zonder labels, een leven dat niet wordt beïnvloed door volwassenen die denken alles beter te weten. Wanneer hij in het gezin van Hugh en Bink terechtkomt, zet hij dan ook heel hun leven op stelten.

"Nozem" is het vervolg op "Bink", het debuut van Nathalie Kokke. "Nozem" is een indringend verhaal over het verliezen en terugvinden van geloof, hoop en liefde. Is het nu werkelijk ieder voor zich en God voor ons allen?

* * *

Over de auteur:

Nathalie Kokke (1986) is illustratrice, met een grote interesse in psychologie, in het bijzonder geestesziekten. Zij debuteerde met de roman “Bink”, waarin zij de lezer meeneemt in een wereld waar men liever over zwijgt, dan praat. In het vervolg Nozem ziet de lezer hoe Bink zijn leven op de rit heeft gekregen, maar opnieuw dreigt te ontsporen.

Wil je alvast een voorproefje? Hier kun je hoofdstuk 1 en een deel van hoofdstuk 2 lezen.

Wil je een gesigneerd exemplaar van Nozem? Vraag erom in het opmerkingenveld bij je bestelling! Celtica Publishing neemt een deel van de verzendkosten voor haar rekening.

Gebruikte Tags: , ,

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/100/nozem/cpromance