De Al-Qaeda-aanval

Door: Rolf Österberg

Rianne Door Rianne

(2 votes, averaging 5.0)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Voorkant De Al-Qaeda-aanvalOp 19 juni verscheen De Al-Qaeda-aanval, een nieuwe thriller van Rolf Österberg waarin terrorisme, de bestrijding ervan en politiek op het wereldtoneel de hoofdrol spelen.

De Al-Qaeda-aanval is een secuur opgebouwd, spannend verhaal dat zich afspeelt na de gebeurtenissen van het Het Oslo-virus. Ook al is Fahjeed Rashwan niet de leider van de terreurorganisatie, toch is vooral hij het meesterbrein erachter. Als er opnieuw gruwelijke aanslagen plaatsvinden, wordt de jacht op hem nieuw leven ingeblazen. Maar hoe schakel je iemand uit die al zolang ongrijpbaar is?

Voor de lezers van de thrillers van Rolf Österberg, passeren naast de superterrorist ook weer andere bekende namen de revue van mannen en vrouwen die onder andere werkzaam zijn bij de Amsterdamse politie, de Mossad, de CIA en de Nederlandse legereenheid de SpecOps.


***

De Al-Qaeda-aanval

Beschikbaar sinds 19 juni 2019

ISBN 9789491300691

Prijs: € 20,95 - bestellen!

De achterflaptekst van De Al-Qaeda-aanval luidt als volgt:

In de bergen van Afghanistan heeft Fahjeed Rashwan een geheime ontmoeting. Het psychotenvirus heeft niet tot het gewenste resultaat geleid en gedrevener dan ooit heeft hij in de afgelopen jaren een ingenieus plan uitgedacht. De tijd is aangebroken om de westerse wereld opnieuw op haar grondvesten te laten schudden.

De CIA en de Mossad hoopten aanvankelijk dat Al Qaeda’s rol na de ontdekking van het antivirus was uitgespeeld. Maar een incident in Pakistan en een video, waarin Hamza bin Laden zich als nieuwe leider van de organisatie voorstelt, boren die hoop de grond in.

Wanneer de Mossad en Hans Buurman via de Amsterdamse politie een vreemd bericht ontvangen, zet dat alle sensoren op scherp en als er niet veel later een aanslag plaatsvindt, luidt dat het begin in van veel ellende. Wat volgt is een wanhopige jacht op het meesterbrein van Al Qaeda waar zelfs de Nederlandse SpecOps bij ingeschakeld worden.

* * *

Rolf Österberg (pseudoniem) bracht een aantal jaren door bij het Korps Commandotroepen. Hij raakte geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor die organisatie een aantal jaren in Afrika. Momenteel is hij fulltime schrijver.

Als je alvast een voorproefje wilt, dan kun je hier hoofdstuk 1 en een deel van hoofdstuk 2 lezen.

Gebruikte Tags: , , , , , ,

3 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Koos B., Zweden - 1 September 2019 - 18:34

Laat ik kort zijn: Ik ben een ‘veellezer’. Rolf Österberg kan als geen ander acties zo realistisch beschrijven. Spannende thriller. Een absolute aanwinst in mijn uitgebreide bibliotheek. Ik zie uit naar zijn volgende boek!

Gravatar!
Reactie door: De Perfecte Buren - Severine - 27 Juli 2019 - 20:41

De Al-Qaeda-aanval heeft mij vanaf het begin kunnen bekoren. Ik ben een enorme liefhebber van actiethrillers en van terrorisme in het bijzonder, en dit boek heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen. Vooral door het gebruik van feiten voor wat de terreurgroepering aangaat. Ook de spanningsopbouw bij de aanslagen zorgde voor diverse cliffhangers, en na elke aanslag groeide mijn afschuw voor de terroristen. Het zette mij tevens aan het denken, je weet namelijk nooit of zoiets ook echt kan gebeuren. In dat geval kunnen we alleen maar hopen op even efficiënte inlichtingendiensten, en vooral even goede SpecOps als deze van in het verhaal. Ik geef De Al-Qaeda-aanval hierbij een welverdiende 5 sterren!
Lees de hele recensie hier: https://perfecteburenleesclub.blogspot.com/2019/07/de-al-qaeda-aanval-rolf-osterberg.html

Gravatar!
Reactie door: Leo - 4 Juli 2019 - 08:13

Verzorgde uitgave. Prettig leesbare letter. Ruimte met paragrafen. Je wandelt ontspannen door het boek. De digitale mogelijkheden bij het opsporen van doelen, het inzetten van drones en het manipuleren van de publieke opinie door het verspreiden van fake news, geven de thriller een actueel tintje. De huidige veiligheidssituatie in het Midden-Oosten wordt goed beschreven. De soldatenhumor zal bij veel (oud) militairen herkenbaar overkomen.
Opnieuw een spannende thriller van Rolf Österberg!

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/105/de-al-qaeda-aanval/cpromance