Leesfragment "Bink"

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

BinkHet is alweer enige tijd geleden: eind 2014 verscheen de roman Bink door Nathalie Kokke. Het verhaal gaat over een verslaafde man, Bink, die zowel relaties met vrouwen als met mannen heeft gehad. Hij worstelt nog altijd met het uitkomen voor zijn geaardheid: is hij nu biseksueel of toch homofiel?

De jeugd van Bink is getekend door mishandeling en misbruik, zowel geestelijk als lichamelijk. Om te ontvluchten aan de werkelijkheid, heeft hij zijn heil gezocht in drugs. Maar drugs trekken slechts tijdelijk een deken over problemen en zorgen uiteindelijk voor een neerwaartse spiraal waar het moeilijk uit ontsnappen is. Het is de vraag of Bink zichzelf zal verliezen in de vergetelheid, of dat hij het voor elkaar krijgt zich los te maken uit de uitzichtloosheid van de verslaving.

Nathalie Kokke kruipt zoals geen ander dat kan in de huid van Bink Santillian. Bink is een indringend en confronterend verhaal voor een ieder die drugsverslaving en mishandeling van dichtbij hebben ervaren en een eye-opener voor lezers die er niet bekend mee zijn.

Leesfragment:

‘Maar waarom ben ik hier?’ 
Er gaat een koude rilling door mijn lijf. Ik kijk naar mijn arm en zie een infuus.
‘Voor zover ik heb gehoord, heb je een overdosis amfetamine gehad. Je was uitgedroogd en helemaal van de kaart. Vandaar dat ze je vastgesnoerd hebben, je hebt dat infuus er meerdere malen uitgetrokken.’
Ik begin nog harder te trillen. Een overdosis? Mijn hemel!
‘Ben je er de hele tijd bij geweest?’
‘Nee, ik heb het grootste deel van de tijd bij de koffieautomaat door-gebracht tot ik bij je mocht. Ben er dan ook pas een uurtje.’
‘Mijn hemel, lieverd, het spijt me zo.’
Er valt een stilte. Ze bijt op haar lip en lijkt na te denken over wat ze gaat zeggen. Ze kijkt me weer in de ogen. Een enkele traan glijdt over haar wang.
‘Wil je me iets voor me doen?’ vraagt ze met een gebroken stem.
‘Alles, zeg het maar.’
Ze legt haar hand voorzichtig op de mijne en haalt diep adem.
‘Ga alsjeblieft afkicken.’
Afkicken. Alleen al van het woord krijg ik het Spaans benauwd. Af-kicken betekent pijn en angst. Ik kan het haar dan ook niet toezeggen.
‘Ik weet dat dit erg moeilijk voor je is geweest,’ zeg ik, ‘dat was het voor iedereen, maar ik kan er niet mee stoppen. Ik kan het wel beter in de gaten gaan houden.’
‘Ja, tot je weer tript.’ 
Ze trekt haar handen weg en leunt achterover in haar stoel.
‘Ik ben stom geweest door te vergeten dat ik eerder die avond pep had gesnoven.’
‘En dus?’
‘En dus weet ik nu wat ik fout heb gedaan en wat ik absoluut niet meer moet doen.’
Ze slaakt een zucht. Gefrustreerd wrijft ze in haar gezicht en kijkt me aan.
‘Jij. Moet. Afkicken.’

Nieuwsgierig?

Maakt dit fragment je nieuwsgierig naar het leven van Bink? Je kunt het boek bestellen via Celtica's Webshop. Mocht je het gesigneerd willen hebben, geef dit dan aan bij je bestelling! Het boek is zowel verkrijgbaar als paperback, als e-book.

Gebruikte Tags: , , , , , , ,

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/107/leesfragment-bink/cpromance