De Al-Qaedaconnectie, deel 1

Zijn de terroristen nog te stoppen?

Rianne Door Rianne

(6 votes, averaging 4.3)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Cover De Al-QaedaconnectieOp 5 februari 2014 is bij CPR voor het eerst een literaire thriller verschenen. Het gaat om het eerste deel van een tweeluik met de titel De Al-Qaedaconnectie.

In 2013 kwam CPR in contact met de Nederlands-Zweedse thrillerschrijver Rolf Österberg en was direct enthousiast over zijn werk. Dit is zo realistisch, dat het prima past binnen het fonds van de uitgeverij.

In De Al-Qaedaconnectie beschrijft Rolf Österberg wat er zou kunnen gebeuren als Al Qaeda - in de zucht naar absolute macht - een duister plan heeft om de islamisering wereldwijd versneld door te voeren. Wat door het verhaal heen duidelijk wordt, is dat niet de godsdienst op zich, maar de interpretatie ervan door radicalen het grote probleem vormt.

Hier kun je alvast de proloog en een deel van het eerste hoofdstuk lezen.


* *

De Al-Qaedaconnectie, deel 1 - Rolf Österberg

Verschenen: 5 februari 2014

ISBN 9789491300233

Prijs € 10,00 - Bestellen!

367 pagina's

Wil je een voorproefje lezen? Dat kan hier.

De achterflaptekst van De Al-Qaedaconnectie luidt als volgt:

De Engelse Fahjeed Rashwan is in het geheim fanatiek aanhanger van Al Qaeda. Hij reist af naar Afghanistan om de opvolger van Osama Bin Laden een sluw plan voor te leggen. De uitwerking ervan brengt hem allereerst naar Beiroet en Amman waar hij twee belangrijke pionnen voor zijn duistere spel ronselt.

Cas van Daelen is analist bij het bureau Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Net als hij de opdracht krijgt om uit te zoeken of de islamisering in Nederland toeneemt, leert hij de knappe Rejhana kennen, een Nederlandse die zich tot de islam heeft bekeerd.

Tijdens een lezing over fundamentalisme in Nederland ontmoet Cas voormalig hoofdinspecteur Hans Buurman. Als later verspreid over de wereld drie onverklaarbare ongelukken tegelijkertijd plaatsvinden, vertelt Hans’ instinct hem dat Al Qaeda erachter zit. Ondanks zijn twijfels onderzoekt Cas samen met Hans de theorie.

Wat is Fahjeeds plan? Welke rol speelt de Israëlische geheime dienst, de Mossad? En zal het Cas en Hans lukken een wereldschokkende aanslag te voorkomen?

* * *

Rolf Österberg heeft een Nederlandse vader en een Zweedse moeder. Hij woonde een deel van zijn leven in Nederland waar hij al jong als vrijwilliger het leger in ging en een aantal jaren doorbracht bij het Korps Commandotroepen. Momenteel is hij fulltime schrijver en woont weer in Zweden.

Gebruikte Tags: , , ,

9 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Marc - 3 Oktober 2015 - 12:34

De thriller ‘Ik ben Pelgrim’ van Terry Hayes is echt heel goed en daagt voortdurend uit om de volgende bladzijde om te slaan. Daarna heb ik ‘De Al Qaeda connectie’ van Rolf Osterberg (deel 1) gelezen. Beide boeken zijn totaal verschillende thrillers, maar hebben een belangrijk feit gemeen: ze nodigen je uit om de volgende bladzijde om te slaan en het is moeilijk om het weg te leggen. Ik zal dan ook zeker deel twee aanschaffen en hoop dat het net zo spannend is. Tot nu toe heb ik geen enkel idee hoe het eindigt. Dat maakt het juist zo spannend.

Gravatar!
Reactie door: Thijs Verlaan - 19 April 2014 - 12:45

Goede thriller! Deel twee kan alleen nog beter worden. Als je het koopt, krijg je daar geen spijt van. Komt het ook in de bibliotheek?

Gravatar!
Reactie door: Hans Verbruggen - 25 Maart 2014 - 17:10

Ik heb het boek met interesse gelezen. In het begin wist ik niet goed waar het verhaal naar toe ging, maar langzamerhand begon het me steeds meer te boeien. Ik vind het jammer dat het in twee delen wordt uitgegeven omdat het aan het einde zoveel spanning opbouwt. Ik ben nu razend benieuwd hoe dit verhaal af gaat lopen.
Echt een goede thriller. Ik heb inmiddels zijn eerste thriller bij Kirjaboek besteld.

Gravatar!
Reactie door: Edith Verbeek - 12 Maart 2014 - 08:49

Het tweede boek van Rolf Osterberg. Het eerste, ‘Het Papyruscomplot’, vond ik heel goed. Deze tweede thriller van hem is ook heel spannend en het einde waarschijnlijk opnieuw onvoorspelbaar. Ik vind dat laatste de kracht van zijn thrillers. Je zult tot de allerlaatste bladzijde moeten wachten om te zien hoe het afloopt. Prima!

Gravatar!
Reactie door: Gert-Jan - 10 Maart 2014 - 15:20

Goed boek en je leert en passant ook nog iets over de islam en zelfs Oude Meesters. Ik heb het eerste deel met plezier gelezen.

Gravatar!
Reactie door: Joyce - 7 Maart 2014 - 15:28

Ben heel benieuwd hoe dit verhaal afloopt en ik heb het gevoel dat het tot de laatste bladzijde spannend blijft. Jammer dat het tweede deel pas in juni uitkomt.

Gravatar!
Reactie door: Manon de Boer - 3 Maart 2014 - 12:25

Je moet er toch niet aan denken…!!! En toch kan het zomaar echt zijn. Zo voelt het verhaal voor mij. En nu moet ik tot juni wachten op het vervolg… Kan dat niet eerder

Gravatar!
Reactie door: Leo - 27 Februari 2014 - 13:50

Ik vind het een erg goed geschreven boek. Interessante plot, overigens (voor mij) veel herkenbare namen en karakters, uitdrukkingen, situaties. Maar wat me het meest opviel was de erg goede opbouw en moslimgerelateerde info. De wereldsituatie in een notendop.
Ik denk er zelfs over om het als curiositeit in te brengen als mijn keuze bij de volgende boekbespreking van de literatuurclub waar ik deel van uitmaak. Mijn eerste keus was twee jaar geleden het boek “Talibaan“omdat dat zo’n goede uitleg gaf van hoe de moslimhuurlingen o.a. in de wereld zijn gekomen, ontstaan en opbloei van de Talibaan. Leuke presentatie van de bemoeienis van Amerika, wat Pakistan en Afghanistan voor spel spelen, enz., enz.
Eigenlijk is ‘De Al Qaedaconnectie’ daar een soort verlengde van maar dan prettig geschreven en met een vlotte verhaallijn en geschreven of het morgen of zelfs vandaag al bij ons gebeurt.

Gravatar!
Reactie door: Arie - 16 Januari 2014 - 22:51

Lijkt me niet alleen een spannend boek, maar ook een interessant boek.

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/29/de-al-qaedaconnectie-deel-1-2/cpromance