De Al-Qaedaconnectie, deel 2

De wereld staat in brand

Rianne Door Rianne

(8 votes, averaging 4.2)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

De Al-Qaedaconnectie, deel 2Sinds 1 juni 2014 is de literaire thriller De Al-Qaedaconnectie, deel 2 beschikbaar. Het is een beklemmend verhaal, geschreven door de Nederlands-Zweedse thrillerschrijver Rolf Österberg, waarin terrorisme de echte hoofdrol speelt.

In De Al-Qaedaconnectie, deel 1 heb je kunnen lezen wat er zou kunnen gebeuren als Al Qaeda een duister plan heeft om de islamisering wereldwijd versneld door te voeren. Hoewel het soms anders lijkt, is geloof van secundair belang voor terroristische groeperingen als Al Qaeda. Voor hen staat totale onderwerping aan hen en hun interpretatie van Islam en Koran centraal.

Hier kun je alvast een deel van het eerste hoofdstuk lezen.

***

De Al-Qaedaconnectie, deel 2 - Rolf Österberg

Verschenen: 1 juni 2014

ISBN 9789491300271

Prijs € 12,50 - Bestellen!

384 pagina's

De achterflaptekst luidt als volgt:

De wereld is in rep en roer. Israël is in het nauw gedreven, de CIA zit bovenop de ontwikkelingen en Nederland wordt onverbiddelijk meegezogen in de geweldsspiraal.

De onbekende groepering de Mohammeds Warriors heeft een nieuwe aanslag in Nederland aangekondigd, maar welk doel hebben ze voor ogen? Het koninklijk huis, het Grachtenfestival, de Westerscheldetunnel? Het is de “denktank”, bestaande uit politie-officier Hans Buurman, NCTB-medewerker Cas van Daelen en Mossadanalist Albert Kooistra, er alles aan gelegen die tweede aanslag te voorkomen.

Al Qaeda’s superterrorist Fahjeed Rashwan speelt echter een duivels spel. Wat is de rol daarin van Rejhana, en van Latif?  En van De Algerijn, de Tsjetjeen en Ismaïl Turkut?

Lees het in het deel 2 van “De Al-Qaedaconnectie”!

* * *

Rolf Österberg heeft een Nederlandse vader en een Zweedse moeder. Hij woonde een deel van zijn leven in Nederland waar hij al jong als vrijwilliger het leger in ging en een aantal jaren doorbracht bij het Korps Commandotroepen. Momenteel is hij fulltime schrijver en woont weer in Zweden.

Gebruikte Tags: , , , ,

13 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Mohamed Akalaj - 3 Maart 2015 - 20:52

Ik vond het niet alleen een goede thriller met een absoluut onvoorspelbaar einde, maar ook leerzaam als je meer te weten wilt komen over hoe terroristen zich organiseren en over hun interpretatie van de islam. Overigens had ik aanvankelijk het gevoel dat het een anti-islam verhaal was, maar dat is niet juist. De schrijver maakt een verschil tussen radicale moslims die de Koran misbruiken en zij die de woorden van de Profeet (PBWH) respecteren. Het boek zou ook door moslims gelezen moeten worden maar is vooral leerzaam voor degenen die zich tegen de islam afzetten!

Gravatar!
Reactie door: Eric Verheul - 19 September 2014 - 18:39

Een van de beste thrillers die ik de laatste jaren heb gelezen. Een absolute aantader, zeker nu we weten waar doorgedraaide fanaten toe in staat zijn!

Gravatar!
Reactie door: Celtica - 17 Augustus 2014 - 16:32

Sven, Hans en Leo: bedankt voor jullie reacties! Deze zijn nu ook te lezen in de webshop.

Gravatar!
Reactie door: Sven, Groningen - 13 Augustus 2014 - 23:02

Als je De AlQaedaconnectie leest, bekruipt je het gevoel dat terroristen tot alles in staat zijn. ISIS in Irak onderstreept dat dagelijks. Een boek waar je nog eens over na denkt nadat je het hebt gelezen. Osterberg moet Al Qaida en de werkwijze van de terroristen hebben bestudeerd. Anders had hij er niet zoveel vanaf geweten. De thriller stijgt boven de doorsnee thrillers uit. Het boek is fictie, maar volgens mij niet alles wat er in staat, zeker niet waar het Al Qaida betreft.

Gravatar!
Reactie door: Hans Buurman - 5 Augustus 2014 - 20:21

Ik ken Rolf Osterberg toevallig persoonlijk en hij heeft me eens gevraagd of hij mijn naam mocht gebruiken! Daar had ik geen bezwaar tegen. Ik vind zijn thrillers zo goed dat ik voor een aantal van mijn vrienden het eerste deel heb gekocht en nu ook het tweede deel ga aanschaffen. Ik heb zelden een betere thriller, die zo onvoorspelbaar is, gelezen en dat zeg ik echt niet alleen omdat ‘ik’ er een rol in speel!

Gravatar!
Reactie door: Leo - 4 Augustus 2014 - 21:38

Ik heb met veel interesse het tweede deel gelezen. Goed plot! Ik hoop dat er meer thrillers van hem volgen. Ik reken me tot een van zijn fans en ben vast niet de enige!

Gravatar!
Reactie door: Jacqueline - 12 Juli 2014 - 13:00

Goede thriller. Heel actueel, zeker nu je zoveel over fundamentalisme op de TV ziet. Hopelijk gebeurt zoiets nooit anders wordt Osterberg waarschijnlijk door de CIA onder de loupe genomen als ‘scenario-schrijver’ voor Al Qaeda.

Gravatar!
Reactie door: Celtica - 30 Juni 2014 - 17:40
Dank je wel voor je lovende woorden, Peter Jan! Rolf woont weliswaar in Zweden, maar schrijft in het Nederlands. Er is dus geen Zweedse titel, maar wie weet wat de toekomst nog brengt.
Gravatar!
Reactie door: Peter Jan, Vlissingen. - 24 Juni 2014 - 15:17

Is er een nieuwe Stig Larsson opgestaan? Wat is de originele titel in het Zweeds?
Geweldige thriller en eindelijk een boek waarvan het einde volkomen onvoorspelbaar is. Hoofdpersonen die ook maar heel gewone mensen zijn. Ga zo door, Rolf!

Gravatar!
Reactie door: Celtica - 22 Juni 2014 - 18:25
Bedankt voor je reactie, Gerard!
Gravatar!
Reactie door: Celtica - 22 Juni 2014 - 18:25
Hier zal de schrijver blij mee zijn, bedankt, Annemiek!
Gravatar!
Reactie door: Annemiek, Groningen - 21 Juni 2014 - 21:24

Ik was heel benieuwd naar het tweede deel en heb het in bijna een adem uit gelezen. Volgens mij kan zoiets gebeuren. Er zijn vast wel intelligente terroristen. Een echte aanrader!

Gravatar!
Reactie door: Gerard van der Velde - 19 Juni 2014 - 12:04

Ik hoop dat er geen Al Qaeda aanhangers zijn die Nederlands kunnen lezen. Het is akelig echt… Een absoluut onvoorstelbaar plot. Het gaf me ergens een slecht gevoel, maar dat is meer een compliment voor de schrijver denk ik.

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/36/de-al-qaedaconnectie-deel-2-1/cpromance