Het grote ontwaken

Een verhaal over verlies en strijd, doorzettingsvermogen en liefde

Rianne Door Rianne

(6 votes, averaging 4.8)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Het grote ontwakenOp 24 juni 2014 is de roman Het grote ontwaken verschenen, de derde roman van schrijfster Marian Kramer

Het grote ontwaken is het verhaal van boekhouder Yvonne die haar leven mooi op de rails heeft. Een bijna fataal ongeluk op de snelweg maakt daar een abrupt einde aan. Zeven jaar lang ligt zij in coma en als zij eruit ontwaakt, is niets meer hetzelfde. Revalideren is een moeilijk proces, ze wordt geplaagd door onverklaarbare visioenen, en als ze weer in "de buitenwereld" terechtkomt, kan ze niet direct voor zichzelf zorgen en komt weer bij haar ouders thuis te wonen. Die vinden het maar niets als Yvonne inwonende thuishulp wordt voor mevrouw Aartsen, een hulpbehoevende, oude vrouw die helemaal alleen in een groot huis in Oostvoorne woont. Voor Yvonne is het echter dé kans om weer enigszins zelfstandig te zijn. Bij de oude dame thuis maakt ze kennis met de onuitstaanbare Maurice, de op geld beluste kleinzoon van mevrouw Aartsen die zij al eerder in een visioen gezien heeft...

Hier kun je alvast een voorproefje lezen.


* * *

Het grote ontwaken - Marian Kramer

Verschenen 24 juni 2014

ISBN 9789491300226

Prijs € 10,00 - Bestellen!

312 pagina's

De achterflaptekst van Het grote ontwaken luidt als volgt:

Yvonne Abrahamse is dertig jaar, boekhouder, gelukkig getrouwd en sinds kort moeder van de kleine Danny. Het leven lacht haar toe, totdat ze op een dag een bijna fatale inschattingsfout in het verkeer maakt...

Zeven jaar later ontwaakt Yvonne uit haar coma, om te ontdekken dat voor haar niets meer hetzelfde is. Ze moet vechten om haar onwillige lichaam weer onder controle te krijgen en om te kunnen functioneren in de maatschappij. En dan zijn daar nog de op visioenen lijkende dromen, die ze veel liever niet zou hebben.

Het grote ontwaken is een intrigerende roman over verlies en strijd, doorzettingsvermogen en liefde, waar een bovennatuurlijke, rode draad doorheen geweven zit.

Wil je een - al dan niet gesigneerd - exemplaar bestellen? Dat kan via de webshop.

Het grote ontwaken is ook samen met Ongeschreven akkoorden te koop voor een mooie aanbiedingsprijs. Zie hiervoor Celtica's webshop!

Gebruikte Tags: , ,

5 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Ellen Machielsen - 28 Juli 2015 - 13:38

Wat een vreselijk idee om wakker te worden uit een langdurige coma en dan te merken dat je niets meer kan én dat niets meer hetzelfde is. Yvonne moet opnieuw leren haar spieren onder controle te krijgen en verliest ook nog eens haar gezin. Daarnaast is ze haar talent om met cijfers om te gaan kwijt, waardoor ze haar werk niet meer kan doen. Toch laat ze zien een sterke vrouw te zijn. Ze zet door en weet haar leven opnieuw in te richten. Dit is dan ook waar het verhaal het meeste over gaat, de overlevingsdrang van Yvonne. De visioenen die ze heeft, maken het haar niet makkelijk, maar uiteindelijk blijkt dat ze ook hieruit positieve dingen kan halen. ´Het grote ontwaken´ heeft dan ook een dubbele betekenis, heel mooi.

Gravatar!
Reactie door: Lucie Ducastel - 16 April 2015 - 10:07

Ook hier wil ik graag vertellen hoe zeer ik genoten heb van dit boek. Het speelt zich voor een groot deel af in de voor mij herkenbare omgeving van Voorne-Putten en Rotterdam. Yvonne is een vrouw in wie ik dingen van mezelf herken. Het was moeilijk om het weg te leggen!
En nu ga ik verder met Ongeschreven akkoorden.

Gravatar!
Reactie door: Femke - 26 Januari 2015 - 20:55

Een mooi en prettig leesbaar verhaal. De rode draad de visioenen komt echt over. Zo zou het zomaar kunnen gaan. Een coma is iets ongrijpbaars. Laatst was zelfs in het nieuws dat iemand na 12 jaar nog bij kwam en weer kan meedoen in de maatschappij. Niet helemaal, maar toch. Dus het zou zomaar kunnen. Romantisch en ook een beetje spannend als Yvonne op zoek moet gaan naar Maurice.

Gravatar!
Reactie door: Tjitske Miedema - 24 November 2014 - 11:26

Ik heb genoten van dit verhaal. Yvonne is een vrouw zoals jij en ik en wat zij meemaakt lijkt in eerste instantie wat onwaarschijnlijk maar zo toch zomaar kunnen gebeuren. Het is geen zoete liefdesroman maar warm, invoelbaar en verrassend.
Ik hoop in de toekomst nog meer van Marian Kramer te mogen lezen.

Gravatar!
Reactie door: Jos Antonissen - 5 September 2014 - 15:02

Het grote ontwaken is een roman die vanaf de eerste bladzijde de lezer in zijn greep houdt. Het is moeilijk het boek even neer te leggen, gezien het spannend is en blijft tot het einde. Er is geen enkel moment dat deze roman verveelt, integendeel. Een prachtig verhaal dat toegankelijk is voor iedereen. Een echte aanrader!

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/46/het-grote-ontwaken-1/cpromance