Interview met Rolf Österberg

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

De Al-QaedaconnectieIn Celtica's Maandelijkse Magazine van eind juli is een interview verschenen met schrijver Rolf Österberg van De Al-Qaedaconnectie, deel 1 en 2. Bij het tweede deel kun je al negen zeer positieve reacties lezen, onder andere van Hans Buurman, de man wiens naam de schrijver geleend heeft voor een van de hoofdrolspelers in het verhaal.

Ben je nieuwsgierig naar Rolf Österberg? Hieronder kun je alvast het intro van het interview in Celtica's Maandelijkse Magazine lezen.

Je schrijft onder pseudoniem, maar kun je toch iets over jezelf vertellen?

Eigenlijk is er niet zoveel over mezelf te vertellen. Ik heb een heel normale jeugd gehad, deels in Zweden, en ben door mijn vader in Nederland terechtgekomen. Op een dag werd ik opgeroepen om mijn dienstplicht te vervullen. Ik wilde er het beste van maken en gaf me op om naar het Korps Commandotroepen te gaan, een beslissing waar ik later nooit spijt van heb gehad. Na mijn diensttijd heb ik allerlei baantjes gehad tot ik een kans kreeg om voor de Verenigde Naties te gaan werken. Momenteel ben ik nog als consultant voor die organisatie actief. Ik woon weer in Zweden, reis veel en breng de koude Zweedse winter meestal door in warmere streken.

Heb je al eerder werk uitgebracht en zo ja, is dat nog te koop?

Ja, drie boeken onder mijn eigen naam die niet meer te koop zijn. Daarnaast de thriller, mijn eerste thriller, die ik heb geschreven voor De Al Qaedaconnectie is nog te koop en wordt uitgegeven door Kirjaboek.

Hoe ben je op het idee voor "De Al-Qaedaconnectie" gekomen?

Door mijn werk voor de Verenigde Naties. Ik zat tijdens de Israëlische inval in 2006 in Beirut, Libanon. Ik kwam daar door mijn werk in aanraking met nogal wat Libanezen, zowel Sunni als Shia en hun onderlinge animositeit. Om dit beter te begrijpen heb ik een vertaling van de Koran gelezen en ben me in het fundamentalisme gaan interesseren. Daardoor kwam ik bij Al Qaeda en hun doelstellingen terecht en de mogelijkheden zoals zij die zien om die te verwezenlijken. Wat ik in het boek over de Islam vertel, is geen fictie, maar de manier waarop de terroristische organisatie denkt haar doelen te bereiken, is dat wel.

* * *

Wil je ook de rest van het interview lezen? Dat kan in Celtica's Maandelijkse Magazine, nummer 4. Als je het magazine leuk vind, registreer je dan in de webshop en krijg het magazine iedere maand per e-mail toegestuurd. Registreren verplicht je tot niets en je kunt je te allen tijde afmelden. Registreren c.q. abonneren doe je hier.

Gebruikte Tags: , , ,

2 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Jeroen van Ginkel - 22 Oktober 2014 - 17:35

Ik ben zelf een commando van de jaren ’80. Het is mijn ervaring dat veel mensen roepen dat zij ooit commando zijn geweest en in werkelijkheid er een 2-weekse cursus hebben gevolgd. Hoe weet ik of Rolf Osterberg/pseudoniem echt commando is geweest?

Gravatar!
Reactie door: Rianne Lampers - 24 November 2014 - 11:23

Tja, dat kun je helaas niet zeker weten. Ik als uitgever weet het in elk geval wel!

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/47/interview-met-rolf-osterberg/cpromance