Interview met een woordkunstenaar

In Celtica's Maandelijkse Magazine

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Sinds april van dit jaar verschijnt telkens aan het eind van de maand Celtica's Maandelijkse Magazine, met daarin nieuws, interessante weetjes en interviews met schrijvers en met grafisch ontwerpers. Je vindt links naar de Maandelijkse Magazines in de rechterkolom, hier op de website. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven en als eerste een link naar het nieuwste magazine te ontvangen? Registreer je dan in Celtica's webshop. Het verplicht je tot niets, je krijgt aan het einde van iedere maand een link naar het nieuwste magazine én je kunt je natuurlijk afmelden wanneer je dat wilt.

In het aprilnummer verscheen een interview met woordkunstenaar Ivette Bens, de schrijfster van de gedichtenbundel Splinters. Hieronder kun je er een deel uit lezen. Voor degenen die interesse hebben in het hele interview, ga dan naar het Maandelijkse Magazine van april 2014.

Wie ben je?

Mijn naam is Ivette Bens, ik ben geboren in 1955 en woon in de gemeente Malle, in de Antwerpse Kempen.  

Hoe is het schrijven bij jou begonnen en in welk genre schrijf je?

Vanaf het ogenblik dat ik kon lezen, begon ik boeken te verslinden en kort daarna begon ik met dingen op te schrijven. Ik hield van avontuurlijke verhalen en was er telkens zo in verdiept, dat ik mijn omgeving gewoon vergat. Hoe oud ik was toen ik gedichtjes begon te schrijven, weet ik niet meer exact, maar ik herinner me nog goed dat ik steevast tekeningen maakte bij de dingen die ik opschreef.

Hoewel ik niet altijd even ijverig was om die liefde voor taal uit te drukken tijdens mijn studies, kreeg ik regelmatig complimenten als ik weer eens iets anders had geschreven dan de anderen.

Vanaf het ogenblik dat ik in Antwerpen begon te studeren, ging er een wereld voor me open. Geboren als een ‘zondagskind’, dat genoot van alles wat haar omgeving te bieden heeft, had ik zeker dat tikkeltje je ‘m’en fous, maar met het ouder worden, bleek dat ik schijnbaar ook oog heb voor detail en mijn interesses werden heel uitgebreid.

In 1981 werd me door de redactie van een regionaal tijdschrift gevraagd een bijdrage te schrijven in een eigen hoekje, omdat de eigenlijke schrijver ziek was. Mijn hobby schrijven begon zo langzamerhand vorm aan te nemen, want vanaf dan, tot op dit moment schrijf ik nog steeds in dat maandblad. Zo’n tiental jaren geleden begon ik me meer en meer te verdiepen in het echte gedichten schrijven.

Lees verder

Geen reacties

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/48/interview-met-ivette-bens/cpromance