Ongeschreven akkoorden

Een roman over hartstocht, liefde en creativiteit

Rianne Door Rianne

(6 votes, averaging 4.8)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Op 4 juli 2012 is de roman Ongeschreven akkoorden verschenen, de tweede roman van schrijfster Marian Kramer. Haar eerste, met de titel Eenzame hoogte, kwam in 2010 uit bij Ellesy Relax.

Ongeschreven akkoorden gaat over financieel adviseur Robert Hill en secretaresse Marijke van den Berg. Beiden hebben een creatieve geest. Marijke schrijft in haar vrije tijd en zou hier eigenlijk best haar beroep van willen maken. Robert was in zijn jeugd een wonderkind voor wie een muzikale toekomst in het verschiet lag. Traumatische gebeurtenissen lieten hem echter kiezen voor een carrière in de financiële wereld, iets wat hem geen windeieren heeft gelegd. In zijn hele volwassen leven is hij relaties met vrouwen uit de weg gegaan, alleen jeugdvriendin Jill Luxton ziet hij met enige regelmaat. Dan verschijnt Marijke in zijn leven...

Wil je een voorproefje? Lees dan hier hoofdstukken 1 en 2.

* * *


* * *

Ongeschreven akkoorden - Marian Kramer

Verschenen in juli 2012

ISBN 9789491300059

Prijs € 10,00 - Bestellen!

330 pagina's

De achterflaptekst van Ongeschreven akkoorden luidt als volgt:

De vermogende Robert Hill is financieel adviseur in dienst van Proctor and Son. Als er in Rotterdam een nieuw kantoor wordt geopend, laat hij zich detacheren naar Nederland. Er is immers niets dat hem aan Engeland bindt. De enigen die hem zullen missen, zijn mede-vrijgezel Richard Proctor, voormalig fotomodel Jill Luxton en de Benshops, het oude echtpaar dat voor zijn huis zorgt.

Marijke van den Berg woont sinds een jaar alleen met haar dochter Renske na een moeizame relatie van dertien jaar met Henk Leenders. Het enige wat haar ontbreekt, is een baan voor onbepaalde tijd. Haar uitzendklus als secretaresse op het kantoor van Polyac bevalt haar echter zo goed, dat ze vurig op een langdurig contract hoopt.

Zodra Robert en Marijke elkaar voor het eerst zien, slaat de vonk over. Toch is geen van beiden uit op een vaste relatie, ze doen er alles aan deze zo oppervlakkig mogelijk te houden.

Dan gaat de reorganisatie van Polyac spelen. Marijke ontdekt wat Roberts rol daarin is en het tij keert als blijkt dat een relatie waarin de ware menselijke gevoelens zorgvuldig verborgen blijven, geen lang leven beschoren is.

Ongeschreven akkoorden is een verhaal over hartstocht, liefde en creativiteit. Maar het gaat ook over wat voor vreselijke dingen een mens, gedreven door hebzucht, een ander aan kan doen. 

Wil je een - al dan niet gesigneerd - exemplaar bestellen? Dat kan via de webshop.

Gebruikte Tags: , , , , , , ,

11 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Tjitske Miedema - 29 April 2016 - 09:30

Eindelijk ook dit boek gelezen, als ebook. Ik zat er zo in en als alleenstaande moeder vond ik het eenvoudig om me in Marijke te verplaatsen. De romance met Robert was eerst vrij oppervlakkig, maar dat had een reden. Het stukje waarin hij kennis maakt met de dochter van Marijke vond ik bijzonder leuk.
Het verhaal is eigenlijk in twee delen opgedeeld en het tweede was wel heel anders dan het eerste. Van romantiek naar drama met een vleugje thriller. Onverwacht, maar ik kreeg er af en toe kippenvel van. Mooi en indringend. En meer zeg ik er niet van. Je moet het hebben gelezen om te weten wat ik bedoel.
Hopelijk komen er nog meer boeken van Marian Kramer!

Gravatar!
Reactie door: Arianne van der Wiel - 27 Maart 2014 - 12:32

Ik heb genoten van dit boek. Vanaf nu luister ik met nog meer plezier naar mijn favoriete componist Chopin!
Ik kijk reikhalzend uit naar het volgende boek van Marian Kramer. Vond haar eerste roman ook mooi.

Gravatar!
Reactie door: Ilse Mooy - 26 Februari 2014 - 22:26

Als liefhebber van lezen èn van muziek, is dit boek me enorm goed bevallen. Zonder moeite wist ik me te verplaatsen in Robert, die op het eerste gezicht een beetje een koude kikker leek, maar die bij nader inzien een gekwelde ziel was. En Marijke kwam heel levensecht op me over. Haar drive om te werken, maar vooral om te schrijven en om haar dochter op te voeden zonder wrok naar haar vader, voelde heel natuurlijk aan. Werden alle ruzies tussen exen maar zo opgelost als in dit boek. Al wens ik niemand de narigheid toe die er ook in voorkomt.
Alles bij elkaar een heerlijk boek om mee weg te dromen!

Gravatar!
Reactie door: Tiny - 19 Juni 2013 - 10:40

Bah, wat een rotboek! Toen ik er eenmaal in begon, kon ik het niet meer wegleggen. Dat heeft me mijn nachtrust gekost.

Nee, zonder gekheid: ik heb enorm genoten van Ongeschreven akkoorden!

Gravatar!
Reactie door: Ive - 18 Maart 2013 - 19:44

Een geweldig boek volgens mijn partner.
En ik kan het beamen: het is een boek dat je in één ruk wil uitlezen.
Meeslepend en zo vlot geschreven!
Een echte aanrader!!!!!

Gravatar!
Reactie door: Biblion - 24 Oktober 2012 - 21:01

Marijke is recent gescheiden na een jarenlange moeilijke relatie. Samen met haar dochter Renske is ze een nieuw bestaan aan het opbouwen. Tijdens haar werk als secretaresse ontmoet ze de Engelse Robert. Hij is gedetacheerd om het slecht draaiende bedrijf te reorganiseren. De vonk slaat meteen over, echter beiden zitten niet te wachten op een langdurige relatie. Als ze uiteindelijk toch voor elkaar gaan, blijkt dit in hun omgeving een kettingreactie te veroorzaken die niet meer te stoppen lijkt. Het boek leest aanvankelijk als een romantisch verhaal, maar neemt op tweederde een thrillerachtige wending. Het geheel wordt beschreven vanuit verschillende personen en maakt enkele uitstapjes naar ontwikkelingen die in het verleden hebben plaatsgevonden. De plot is wel creatief gevonden; het einde is redelijk open. Eerder schreef de auteur ‘Eenzame hoogte’*.

Gravatar!
Reactie door: Irma - 17 Oktober 2012 - 16:46

Het boek heeft mij positief verrast. Daar waar je een romantisch, zoetsappig verhaal verwacht, beland je ineens in een spannende thriller. Gelukkig deed het met z’n happy end zijn genre Romantiek alle eer aan. Ik heb het praktisch in een ruk uitgelezen. Aanrader!

Gravatar!
Reactie door: Shirley - 24 Augustus 2012 - 12:36

Ik ben het helemaal eens met de anderen. Het boek is echt geschikt voor een film, heeft alle elementen voor een goede film. Ongeschreven akkoorden is een boek dat moet je gewoon gelezen hebben!

Gravatar!
Reactie door: Wilma - 16 Augustus 2012 - 22:46

Ik heb in de vakantie in 2 dagen tijd Ongeschreven akkoorden uitgelezen. Echt een aanrader. goede spannings opbouw en een meeslepend verhaal. top boek.

Gravatar!
Reactie door: Swiffertje - 16 Juli 2012 - 10:00

Een meeslepend verhaal over een schijnbaar onmogelijke liefde waarvan je gaande weg in het boek hoopt dat deze toch mogelijk lijkt te zijn. De karakters worden steeds door onvoorziene omstandigheden van buitenaf naar elkaar toe geduwd en weer uit elkaar gedreven. Vol twijfel, wantrouwen, maar de liefde speelt een net zo grote rol. Het verhaal is echt met gevoel geschreven, heel romantisch. De schrijfster bouwt mooi op naar een verbazingwekkend einde, chapeau!

Gravatar!
Reactie door: Jolanda J. - 12 Juli 2012 - 15:12

Een heerlijk boek om te lezen
Als je aan dit boekt begint, wil je het boek in 1 keer uitlezen.
Lekker meenemen op vakantie

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/5/ongeschreven-akkoorden-1/cpromance