Verwacht in februari 2015: Bink

Door Nathalie Kokke

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Cover BinkBijna een jaar geleden ontving CPR de eerste 50 pagina's van een manuscript van Nathalie Kokke, met de titel: Bink. Dat was kort en krachtig, net als de uiterst beknopte synopsis die Nathalie meestuurde. Beknopt? Ja, maar zeker ook intrigerend, omdat het een onderwerp aansnijdt dat niet direct voor de hand ligt: het leven van een junk.

Wie is die Bink, hoe was zijn jeugd en heeft die hem misschien gevormd tot de persoon met wie de lezer kennismaakt als hij het boek openslaat? En is er wel een toekomst voor een man zoals hij?

Bink Santillian is een dakloze junk. Al jaren zwerft hij rond in de straten van de Stad der Engelen: Los Angeles.

Niemand weet hoe hij op straat is beland en hoe hij aan de littekens op zijn rug en gezicht komt. Het zijn gegevens uit zijn verleden, die hij met geen enkele persoon deelt.

De laatste tijd wordt hij geteisterd door flashbacks en nachtmerries over zijn traumatische verleden, die hem stukje bij beetje de afgrond in sleuren. Terwijl hij normaliter zijn drugsgebruik volledig onder controle heeft, begint hij onbewust gevaarlijke combinaties tot zich te nemen, met alle gevolgen van dien. Ook de hedendaagse tegenslagen dragen hier een steentje aan bij.

Een voor een laten zijn vrienden hem in de steek. Zelfs Maria, zijn grote liefde en de vrouw die hem tot afkicken heeft verplicht, lijkt de hoop op te geven wanneer hij een terugval heeft.

Zijn laatste hoop is Hugh Shepard: een oud-klasgenoot, wiens vader Bink al eerder uit zijn misère heeft gehaald. Met zijn hulp probeert Bink zijn verleden een plek te geven en zijn leven honderdtachtig graden om te draaien, zodat hij zich volledig kan focussen op zijn doel: het verslaan van de demonen in zijn hoofd en de rust vinden waar hij zo naar verlangt.

Vergeten kind

De jeugd van Bink is inderdaad niet over rozen gegaan, en dat is nog maar zacht uitgedrukt. Liefde is hem onbekend en mishandeling, zowel geestelijk als lichamelijk, is voor hem "dagelijks brood", tot het moment dat hij het genoeg vindt en de deur van zijn ouderlijk huis voorgoed achter zich dichttrekt. Maar dat alleen is nooit de oplossing voor een "vergeten kind".

Nathalie Kokke kruipt zoals geen ander dat kan in de huid van Bink Santillian. Het verhaal is indringend en confronterend voor degenen die drugsverslaving en mishandeling van dichtbij hebben ervaren en een eye-opener voor een ieder die er niet bekend mee is.

Is het verhaal deprimerend? Nee, het is heftig, maar niet deprimerend, want Bink vecht ervoor in het reine te komen met zijn pijnlijke verleden en wordt hiermee geholpen door - soms onverwachte - vrienden. Het leven is nooit alleen een tranendal.

Bink verschijnt begin februari 2015.

2 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Vivian Joore - 17 Oktober 2014 - 09:48

Multitalent en fantastisch mens Nathalie schrijft haar eerst boek. Ik kan niet wachten totdat het uitkomt. 1 exemplaar hierbij besteld!
Groetjes, Vivian

Gravatar!
Reactie door: jolanda - 17 Oktober 2014 - 10:54

Ik ga hem zeker kopen!!!!!

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/50/verwacht-in-februari-2015-bink/cpromance