Literaire leesclub las "De Al-Qaedaconnectie, deel 1"

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Een groep van zeven mannen en vrouwen, die in de wintermaanden eenmaal per maand bij elkaar komen om een gekozen boek te bespreken, koos begin dit jaar voor De Al-Qaedaconnectie, deel 1 van Rolf Österberg. Deze leesclub heeft het volgende aan CPR doorgeven.

De Al-Qaedaconnectie, deel 1 is gunstig ontvangen en het verhaal heeft de mensen erg geboeid. De algemene waardering was goed, al zijn er uiteraard wat bemerkingen. Hieronder vind je een aantal meningen van de verschillende lezers:

 • De schrijfstijl was erg toegankelijk. Er was een fijne afwisseling van zelfoverpeinzingen, directe rede en reflecties. Binnen één hoofdstuk ben je op diverse locaties en wordt een gebeurtenis van verschillende zijden belicht.
 • Veel reflecties in het boek zijn cursief gedrukt. Het boek heb ik dus niet alleen als een thriller gelezen, alhoewel de spanning (het thrill-element) erg hoog was. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen.
  De uitwerking van de karakters was voor mij voldoende, mede door de zelfreflecties.
 • Irritatie: de figuur van Cas vond ik ongeloofwaardig en voor iemand op zo'n positie erg oppervlakkig. Ik kan me niet voorstellen dat hij zelf zo weinig gedachten had over de islamisering van Europa.
 • De andere figuren zijn volgens mij ontstaan omdat de schrijver zijn kennis over het onderwerp ergens kwijt moest. Het zijn voor mij geen karakters geworden en daarom is het boek voor mij wat vlak geworden.

Deze meningen kunnen elkaar best tegenspreken en zijn alleen bedoeld om een idee te geven van de appreciatie van het boek.

Er werd maximaal  twee uren gesproken over het boek, de daarin behandelde verhaallijnen, de situatie in de wereld van de islam, de Nederlandse situatie en wat er aan terroristische activiteiten worden ontwikkeld door de bijzonder gelovige aanhangers van de islam. Een interessante ontwikkeling om te volgen, aldus de leesclub, want in bijna elk land zijn wel voorbeelden van terreurdaden te noemen die begaan zijn door deze terroristen, al dan niet afkomstig uit eigen teelt of bekeerlingen.
De uitgever wil hieraan toevoegen dat terroristen de islam misbruiken voor hun eigen agenda.

Is je interesse gewekt? Lees dan ook de beoordelingen bij het boek in de webshop en schaf het aan. Als je het boek samen met deel 2 koopt, dan kost het je slechts € 27,50; zie De Al-Qaedaconnectie, deel 1 & 2.

Geen reacties

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/51/literaire-leesclub-las-de-al-qaedaconnectie-deel-1/cpromance