Bink

Door: Nathalie Kokke

Rianne Door Rianne

(7 votes, averaging 5.0)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

BinkHet debuut Bink van Nathalie Kokke is op 16 december 2014 verschenen.

Bink is een verslaafde man wiens jeugd getekend is door mishandeling en misbruik, zowel geestelijk als lichamelijk. Om te ontvluchten aan de werkelijkheid, heeft hij zijn heil gezocht in drugs. Maar drugs dempen slechts, ze trekken tijdelijk een deken over problemen en zorgen uiteindelijk voor een neerwaartse spiraal waar het moeilijk uit ontsnappen is. Het is de vraag of Bink zichzelf zal verliezen in de vergetelheid, of dat hij het voor elkaar krijgt zich los te maken uit de uitzichtloosheid van de verslaving.

Nathalie Kokke kruipt zoals geen ander dat kan in de huid van Bink Santillian. Bink is een indringend en confronterend verhaal voor een ieder die drugsverslaving en mishandeling van dichtbij hebben ervaren en een eye-opener voor lezers die er niet bekend mee zijn.


* * *

Bink - Nathalie Kokke

Verschenen op 16 december 2014

ISBN 9789491300325

Prijs € 15,50 - Bestellen!

400 pagina's

Ook verkrijgbaar als e-book

De achterflaptekst van Bink luidt als volgt

Bink Santillian vecht sinds jaar en dag tegen de demonen in zijn hoofd. Zijn heil zoekt hij in drank en drugs, zodat hij zijn verleden en de harde realiteit van het zwerversbestaan kan vergeten.

De straten van Los Angeles zijn gevaarlijk terrein voor iemand van wie de geestelijke gezondheid achteruit gaat. Na het maken van enkele foute beslissingen besluit Binks oude klasgenoot, Hugh Shepard, hem een kans op een beter leven te geven: een leven zonder verdovende middelen.

Echter, als je zo vaak in de steek bent gelaten, kun je dan wel iemand zomaar vertrouwen? Als drank en drugs de enige middelen lijken te zijn die de demonen buiten kunnen sluiten, zou je ze dan wel uit je leven willen bannen? En waarom zou een goed geschoolde man überhaupt een junk in huis willen nemen?

Bink is een verhaal over de mentale strijd tegen psychische stoornissen. Neem een kijkje in het hoofd van een dakloze junk en zie wat hem tot de man van vandaag heeft gemaakt.

* * *

Over de auteur:

Nathalie Kokke (1986) is illustratrice, met een grote interesse in psychologie, in het bijzonder geestesziekten. Zij debuteert met de roman “Bink”, waarin zij de lezer meeneemt in een wereld waar men liever over zwijgt, dan praat.

Wil je alvast een voorproefje? Hier kun je H1 en een deel van H2 lezen.

Gebruikte Tags: , , , , ,

5 Reacties

Gravatar!
Reactie door: De Boekenkast - Erika van de Perre - 2 Januari 2016 - 11:11

‘Bink’ is debuutroman van Nathalie Kokke. Het is een fantastisch geschreven boek over drugsverslaving en jeugdtrauma’s. een boek dat tot nadenken aanzet. Het verhaal van ‘Bink’ is soms hard, rauw en emotioneel, maar zo is nu eenmaal de realiteit voor iemand die een leven leidt vol drugs, drank en seks.

Het meeslepende verhaal van Bink Santillian is er eentje dat blijft nazinderen, zeker de moeite waard om te lezen!

Gravatar!
Reactie door: Kawan - 3 December 2015 - 16:52

Bink is een boek waarin de schrijfster vele heftige onderwerpen zoals misbruik, verslaving, psychische stoornissen en seksualiteit aansnijdt.
Ze beschrijft deze “moeilijke onderwerpen” met passie en humor, waardoor de hoofdpersoon al snel je hart heeft gestolen.
Het is een echte aanrader voor mensen met empathie voor het “lief en leed” van zomaar een medemens..

Gravatar!
Reactie door: Lucie Ducastel - 16 April 2015 - 10:09

Dit boek heb ik gelezen vóór Het Grote Ontwaken. Wat een prachtig verhaal vond ik het! Ik heb zelf een kind met een drugsverleden en herken zaken in het boek die me in mijn hart raken. Het is zo pakkend dat ik het sneller gelezen heb dan ik verwacht had. Een dikke pluim voor de schrijfster!

Gravatar!
Reactie door: jaimy messaoudi - 26 November 2014 - 23:15

Bink heeft karakters die levensecht aanvoelen. Je leert ze echt kennen en snapt waarom ze zo leven en handelen. Bink is geen standaard fictieve junk. Hij probeert mensen waar hij om geeft te helpen, als het kan. Het verhaal is heftig en behandelt onderwerpen die je normaal niet in een roman zal aantreffen.

Dit zorgt voor een lekkere spanning en constante interesse in wat er nog zal volgen. De schrijfstijl is duidelijk, nuchter en ondanks de serieuze centrale thema’s van trauma en sexualiteit toch humoristisch.

Het is een boek dat me aan het denken heeft gezet en waar ik, ook nadat ik het uit had nog vaak aan dacht. Dat laatste is voor mij het grootste compliment wat je kan krijgen.

Gravatar!
Reactie door: Rachella Roks - 24 November 2014 - 21:05

Als proeflezer van dit boek, kan ik niet meer doen dan het ten harte aanraden aan iedereen.

Niet iedereen zal zich met alle slechte nieuwsberichten van vandaag meteen interesseren in het verhaal van een dakloze junk. Maar wanneer je in dit verhaal stukje bij beetje de puzzel van Bink zijn verleden oplost, en zo meer over hem te weten komt, bouw je onopgemerkt zo veel compassie met hem op. Voor het het weet ben je op het punt aanbeland waarop je tegen de pagina’s aan het praten bent omdat je Bink wil behoeden voor een nieuwe fout.

Door de spanning tussen de hoofdstukken gebalanceerd op en af te bouwen, blijft het boek je boeien. Een verhaal met verschillende visies, problemen, hier en daar een humoristische insteek, en soms hulp uit onverwachte hoeken.

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/54/bink/cpromance