Verwacht in september 2015: Het Oslo-virus

Een thriller van Rolf Österberg

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Momenteel wordt hard gewerkt aan de redactie van Het Oslo-virus, de nieuwe thriller van Rolf Österberg. Het is een spannend verhaal over een bijna ondenkbare terroristische aanslag.

Als in 2019 een  onbekend virus toeslaat in Zweden, kan men nog niet vermoeden wat er daadwerkelijk aan de hand is. Vier stellen die op een afgelegen landgoed wonen hebben zich voorbereid op een ramp en doen er alles aan te overleven. Intussen is het de vraag waar het virus zo plotseling vandaan is gekomen en wat de rol is van superterrorist Fahjeed Rashwan.

Wat vooral intrigerend is in het verhaal, dat is hoe burgers en militairen zich kunnen gedragen in een rampsituatie. Vooral het perspectief van de militairen is erg interessant, juist omdat Rolf als voormalig commando uit ervaring spreekt. Ook al is dit een fictief verhaal, wat de (hoofd)personen doen en denken en hoe ze handelen, maakt het verhaal zeer realistisch.

Ben je nieuwsgierig naar de schrijver? Rolf Österberg houdt sinds enige tijd dit blog bij waarin hij zeer persoonlijk commentaar geeft op zaken uit de actualiteit. Je kunt het met hem eens zijn of niet, maar zijn commentaar is zeker het lezen waard.

 

Copyright 2012-2019 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/69/verwacht-in-september-2015-het-oslo-virus/cpromance