Het Oslo-virus

Door: Rolf Österberg

Rianne Door Rianne

(8 votes, averaging 4.8)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Cover Het Oslo-virusOp 8 oktober 2015 verscheen Het Oslo-virus. Het verhaal is goed op zichzelf te lezen, maar de rode draad die door Rolfs eerdere tweeluik liep, gaat hier in verder: Al Qaeda. De terroristische organisatie is nog lang niet klaar met de wereld en gaat in dit verhaal over op de inzet van biologische oorlogsvoering. Hoewel hij niet de leider van de organisatie is, speelt superterrorist Fahjeed Rashwan daarin een hoofdrol.

Andere spelers in het verhaal zijn een aantal Nederlanders die rust gezocht hebben in Zweden. Rob en Selma beheren een landgoed waar drie huizen en een tot woonhuis omgebouwde schuur op staan die zij hebben verkocht aan de Nederlands-Finse Kaij met zijn vrouw Jasmine, aan Jacco en Flor, Sander en Elfie en Marc en Bette. Als het virus toeslaat, zijn zij "op papier" voorbereid op een ramp. Maar wat doet zoiets met de mensen zelf? Het is een race tegen de klok om de psychoten - degenen die geïnfecteerd zijn met het virus - buiten het hek te houden tot er hulp komt van buitenaf. Maar komt die wel?


***

Het Oslo-virus Rolf Österberg

Beschikbaar sinds 8 oktober 2015

ISBN 9789491300394

Prijs € 18,95 - Bestellen!

De achterflaptekst van Het Oslo-virus luidt als volgt:

Als in 2019 een onbekend virus toeslaat in Zweden, kan men nog niet vermoeden wat er daadwerkelijk aan de hand is. Het virus verandert mensen in rap tempo in psychotische wezens die alleen leven om met moord en doodslag hun basisbehoeften te vervullen, net zolang tot ook zij bezwijken aan de besmettelijke ziekte.

Rob en Selma, een Nederlands stel dat in Zweden woont op een afgelegen landgoed, weten zichzelf goed te beschermen. Samen met vier andere stellen hebben zij zich voorbereid op een ramp en ze doen er alles aan te overleven.

Meesterstrateeg Fahjeed Rashwan weet meer van het virus. Als duidelijk wordt wat zijn rol in het geheel is, ontvouwt zich een sinister verhaal waarvan de uitkomst onzeker is.  Het zoeken naar een adequaat medicijn is een race tegen de klok en speelt zich af op het wereldtoneel, precies zoals Rolf Österberg dit al eerder beschreef in “De Al-Qaedaconnectie”.

* * *

Rolf Osterberg (pseudoniem) bracht zijn kinderjaren in Zweden door, maar verhuisde op tienjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger en bracht een aantal jaren door bij het Korps Commandotroepen. Hij raakte geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika. Momenteel is hij fulltime schrijver en woont in Zweden.

CPR bracht in 2014 het tweeluik “De Al-Qaedaconnectie” van Rolf Österberg uit.

Als je alvast een voorproefje wilt, kun je hier een deel van de eerste twee hoofdstukken lezen.

Gebruikte Tags: , , ,

8 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Hans Hoek - 1 Mei 2016 - 19:41

Sterke thriller, boeit vanaf de eerste bladzijde. Osterberg geeft een goed inzicht in de wereld van terroristen. Ik weet niet of een terroristische organisatie in staat is om een biologisch wapen te ontwikkelen. Laten we hopen dat deze thriller fictie blijft, maar ik ben daar niet van overtuigd.

Gravatar!
Reactie door: Janny van Leeuwen - 18 April 2016 - 16:54

Eerder las ik al De Al Qaeda connectie. De schrijver weet me enorm te boeien met zijn schrijfstijl en het geschetste doemscenario. Heel goed invoelbaar en spannend! Het was moeilijk om het boek weg te leggen.

Ik kijk alweer uit naar het volgende boek van deze schrijver!

Gravatar!
Reactie door: Rianne Lampers - 9 December 2015 - 17:52
Rolf Österberg is een Nederlandse schrijver, Henk Kamp. Wel woont hij in Zweden.
Gravatar!
Reactie door: Frans Hoek - 7 December 2015 - 08:42

Prima Osterberg thriller! Verdient een prijs!

Gravatar!
Reactie door: Leo Buurman - 2 December 2015 - 16:59

Goede opbouw en een spannende plot. De karakters van de hoofdpersonen zijn interessant beschreven, je herkent de verschillende types uit je eigen kennissenkring. Van begin tot einde een genot om te lezen. Met het conflict rond IS op de achtergrond, wordt het nog realistischer. Eigenlijk ook verplichte lectuur voor politici om de gevolgen van hun beslissingen beter te leren inschatten.

Gravatar!
Reactie door: Henk Kamp - 1 December 2015 - 10:06

Een echte Österberg thriller! Knap opgebouwd waarbij het karakter van de hoofdpersonen goed is beschreven. Vooral het verschil van inzicht van de families op het landgoed hoe de crisis het hoofd te bieden en later het verschil in denken tussen militairen en burgers sprak mij aan. Österberg moet vroeger zelf met dit bijltje hebben gehakt. Een absolute aanrader. Ik hoop dat er meer thrillers van zijn hand verschijnen. Voor mij is Österberg een van de beste Nederlandstalige thrillerschrijvers of worden die uit het Zweeds in het Nederlands vertaald?

Gravatar!
Reactie door: Peter Brandsma - 8 November 2015 - 21:08

Secuur opgebouwde spanning, interessante personages, terrorisme en politieke spelletjes: Het Oslo-virus heeft het allemaal. Lezen!!!

Gravatar!
Reactie door: Floor van den Brakel - 30 Oktober 2015 - 12:20

Dit zou zomaar echt kunnen gebeuren. Daar moet je toch niet aan denken? Goed opgebouwd verhaal met heel wat spanning omdat je niet weet hoe het afloopt. Ik vond vooral de militairen bijzonder interessant vooral omdat de schrijver hun verhaal uit eigen ervaring vertelt. Dat proef je!

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/70/het-oslo-virus/cpromance