De Zaak

Door: Rolf Österberg

Rianne Door Rianne

(8 votes, averaging 4.9)
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Cover De ZaakOp 9 juli 2016 is De Zaak verschenen, de derde thriller van Rolf Österberg. Bij lezers van De Al-Qaedaconnectie, deel 1 & 2 zal een lichtje gaan branden bij het zien van deze titel, want daarin wordt regelmatig gerefereerd aan "de zaak".

Hoofdinspecteur Buurman maakt in De Zaak voor het eerst kennis met Mossadanalist Kooistra en zijn meerdere Leon Terblanche nadat er in Amsterdam een gruwelijke moord op een vrouw heeft plaatsgevonden. Voorafgaand daaraan maakt de lezer kennis met Moshe Yaresz en Ilse de Weerdt, respectievelijk een Israëliër en een Nederlandse. Verbindende factor in het verhaal is een fotorolletje waar naarstig naar gezocht wordt...  

Hoewel de thrillers van Rolf Österberg los van elkaar te lezen zijn, komen er telkens spelers in voor met wie de lezer al eerder kennisgemaakt heeft. Dat schept al bij voorbaat een band en wekt nieuwsgierigheid. Wat door elk verhaal van Rolf heen speelt, is zijn uitgebreide kennis van zaken die ervoor zorgt dat zijn thrillers buitengewoon realistisch overkomen.

De Zaak verscheen eerder bij Kirjaboek onder de titel Het Papyruscomplot. De essentie van het verhaal is ongewijzigd gebleven, maar er is volop aan gesleuteld om het nóg beter tot zijn recht te laten komen.


***

De Zaak - Rolf Österberg

Beschikbaar sinds 9 juli 2016

ISBN 9789491300530

Prijs € 18,50 - Bestellen!

De achterflaptekst van De Zaak luidt als volgt:

Een Russische professor koopt in Jeruzalem een koker waar een aantal papyrusrollen en een filmrolletje in zitten. Als hij verdwijnt, doet een voormalig Mossadanalist er alles aan om zijn vriend te vinden.

Een Nederlandse studente vindt op het plein voor de Klaagmuur een filmrolletje, stopt het in haar tas en neemt het mee naar Nederland. Terug van haar huwelijksreis, zorgt dat filmrolletje ervoor dat haar leven en dat van haar partner in een nachtmerrie verandert.

In Amsterdam wordt een gemartelde en vermoorde vrouw gevonden. De politie wil niets liever dan de moordenaar vinden. Maar al snel blijkt dat deze zaak ongewoner is dan ook maar iemand kan vermoeden...

“De Zaak” neemt de lezer mee van Israël naar Nederland, Rusland en de Balkan. Het Vaticaan doet er werkelijk alles aan om de papyrusrollen, de foto’s en de negatieven in handen te krijgen.

* * *

Rolf Österberg (pseudoniem) bracht een aantal jaren door bij het Korps Commandotroepen. Hij raakte geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor die organisatie een aantal jaren in Afrika. Momenteel is hij fulltime schrijver.

In 2014 verscheen van zijn hand het tweeluik “De Al-Qaedaconnectie” en in 2015 “Het Oslo-virus”.

Als je alvast een voorproefje wilt, kun je hier de eerste twee hoofdstukken lezen.

Gebruikte Tags: , ,

7 Reacties

Gravatar!
Reactie door: Pim - 15 Februari 2017 - 14:53

Spannend van begin tot eind. Ik zeg: lezen dat boek!

Gravatar!
Reactie door: Ilse van Wingerden - 21 November 2016 - 21:31

Een superspannend boek. Goed en meeslepend. Emotioneel. Soms gruwelijk. De auteur is bijzonder gedreven in het opbouwen van de spanning. Hij neemt je mee in zijn verhaal naar verschillende landen en je “reist” hem vol overgave achterna. De personages zijn zo gekozen dat je je inleeft in hun motieven en hun handelen. Het kat- en muisspel is goed uitgewerkt. Ik heb het boek tijdens een vakantie in een adem uitgelezen. Voordat ik aan het boek begon dacht ik dat het meer iets zou zijn voor mijn man, die boeken verslindt van auteurs als Dan Brown. Maar vanaf het begin werd ik meegezogen in het verhaal met goed gedocumenteerde en gedetailleerde scenes. Kortom: een aanrader!

Gravatar!
Reactie door: Eric - 14 Oktober 2016 - 17:33

Een hele tijd geleden heb ik het papyruscomplot gelezen maar omdat het opnieuw is uitgegeven als “De Zaak” heb ik deze ook gelezen.
De inhoud kwam mij bekend voor maar er zitten volgens mij toch vernieuwde elementen in, hierdoor heb ik het uitgelezen en ik vind het een uitstekend boek.
Ik hoop dat Rolf Osterberg nog eens een relithriller boek wilt schrijven want er zijn toch veel liefhebbers voor dit genre.

Gravatar!
Reactie door: Leo - 4 September 2016 - 21:33

De zaak heeft me een tijdje beziggehouden met veel plezier. Goede plot met een aantal onderwerpen die in andere boeken beschreven zijn Ook leuk om weer wat bekende hoofdpersonen tegen te komen.
De karakter- en nationaliteitsbeschrijvingen voldoen ook perfect aan de heersende beelden, aangenomen dat de auteur verder heeft gereisd dan Kaatsheuvel. Politieke-, militaire en inlichtingendienstkennis wordt eveneens getest.
Het blijft tot het einde spannend en er wordt op een realistische wijze naar het einde gewerkt.

Gravatar!
Reactie door: Lia Schellekens - Banger Sisters - 3 September 2016 - 11:32

Een lijvig boekwerk is deze thriller van Rolf Österberg. Met een mooie cover die al veel zegt over ‘De zaak’. Zoals ook zijn vorige boeken heeft de auteur ook nu weer een actueel onderwerp aangesneden, de Rooms-katholieke kerk met al zijn misstanden en ouderwetse opvattingen. Met een vleugje nostalgie deze keer, in de vorm van eeuwenoude papyrusrollen uit een opgraving in Israël. Ook komen we weer oude bekenden tegen, zoals hoofdinspecteur Hans Buurman en Albert Kooistra, Mossad-analist, die schitterden in zijn eerdere thrillers. Nieuwe personages, zoals Ilse de Weerdt, worden erg goed uitgediept en realistisch neergezet. De auteur heeft een schrijfstijl die prettig en gemakkelijk leest. Ondanks het feit dat er veel verschillende verhaallijnen door elkaar lopen, weet Österberg het toch spannend te houden, door snel te schakelen van korte naar lange passages. Vanaf de eerste bladzijde tot de plot, die niet geheel verrassend is, maar wel een erg mooie afsluiter. De boeken van Österberg zijn allemaal individueel te lezen, ondanks dat er personages in terugkeren. De onderwerpen zijn zodanig verschillend, dat het het niet storend is. Wat door elk verhaal van Rolf heen speelt, is zijn uitgebreide kennis van zaken die ervoor zorgt dat zijn thrillers buitengewoon realistisch overkomen. Goed nieuws voor diegenen die geïnteresseerd zijn in zijn boeken: De Zaak verscheen eerder bij Kirjaboek onder de titel Het Papyruscomplot. De essentie van het verhaal is ongewijzigd gebleven, maar er is volop aan gesleuteld om het nóg beter tot zijn recht te laten komen. Dit is in feite dus het eerste boek! Zelf heb ik ze allemaal gelezen en kan alleen maar zeggen dat ik met smart wacht op zijn volgende thriller, die naar verluidt in 2017 verschijnt.

Gravatar!
Reactie door: Boekenbijlage - Wendy Wenning - 24 Augustus 2016 - 14:22

De zaak handelt om een aantal papyrusrollen en een filmrolletje. Dat wat op de papyrusrollen staat beschreven zet de grondbeginselen van het katholicisme op het spel en Het Vaticaan doet er alles aan om de rollen en het filmrolletje in handen te krijgen om deze te kunnen vernietigen. Een Russische professor krijgt bij toeval de koker met de papyrusrollen en het filmrolletje in handen. Als hij wordt gevolgd door drie mannen weet hij dat hij moet vluchten. De papyrusrollen heeft hij al in veiligheid gebracht maar het filmrolletje draagt hij bij zich.

Als een van de mannen hem in de kraag vat, gooit hij het filmrolletje weg waardoor het in handen van Ilse de Weerd komt. De Nederlandse studente neemt het mee naar Amsterdam. Ondertussen is Mosche, een Mossadanalist op zoek naar zijn vriend, de Russische professor die spoorloos verdwenen is. Als in Amsterdam een gemartelde en vermoorde vrouw wordt gevonden krijgt de Amsterdamse politie te maken met een zeer ongewone zaak. De zaak voert je mee van Israël naar Nederland, Rusland en de Balkan. Een zaak die draait om Het Vaticaan die er alles aan gelegen is om de inhoud van de koker in de doofpot te stoppen. Al moeten hiervoor grote offers gebracht worden.

De zaak bestaat uit 24 hoofdstukken en een epiloog. De hoofdstukken zijn verdeeld in passages. Vanuit een wisselend perspectief worden we meegevoerd in een buitengewoon spannend verhaal. Al vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning van hoog niveau en zit het tempo er goed in. Af en toe krijgen we even de tijd om bij te komen, waarna de spanning en het tempo weer in hoge mate opgevoerd worden. De achtergrond van de auteur laat duidelijk zijn invloed zien en zorgt voor de geloofwaardigheid van het geheel.

Meerdere partijen zijn geïnteresseerd in de inhoud van de koker, alleen hebben zij ieder hun eigen reden om hem veilig te stellen. Maar het is vooral de Kardinaal die geen enkel middel schuwt om deze in handen te krijgen. Gruwelijke martelpraktijken, liquidaties, alles om het beschrevene in de doofpot te krijgen. Een andere partij wil wraak en er ontstaat een kat- en muisspel waarbij nog meerdere slachtoffers zullen vallen. Helaas blijft een aantal personages wat vlak, maar ondanks dat is het toch mogelijk je goed in te leven en mee te leven en sommige motieven zijn begrijpelijk.

De zaak is een prima opgebouwd verhaal dat op een mooie wijze wordt afgerond. Een verrassende en uitermate onderhoudende thriller waarvan elke bladzijde boeiend is, vele uren leesplezier zijn gegarandeerd. Al denk ik wel dat dit boek de mannelijke lezer meer zal aanspreken dan de vrouwelijke.

Gravatar!
Reactie door: Agnes - 3 Augustus 2016 - 20:54

Wauw, echt heel spannend dit boek! Ik leefde helemaal mee met Ilse en kreeg de koude rillingen van wat er mer Nathalie gebeurde. Moet er niet aan denken!

Optioneel; link onder naam tenzij verbergen aangevinkt.
Optioneel; wordt niet gepubliceerd.
Emoticons
Om mogelijke spam te voorkomen wordt u verzocht een eenvoudige vraag te beantwoorden.
Verberg e-mail
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/entry/85/de-zaak/cpromance