Ivette Bens

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Ivette Bens

Ivette Bens is in 1955 geboren. Ze woont al haar hele leven in Malle, een dorpje in de Kempen, gelegen op de as Antwerpen-Turnhout. Ze volgde haar studies in Oostmalle en in Antwerpen, de stad waar haar liefde voor talen nog meer werd gevoed. Na haar studies zou deze stad ook haar definitieve werkplek worden.

Schrijven doet Ivette al van in haar kindertijd. Maar als je jong bent, is er nog een hele wereld die je wil ontdekken, dus zette zij haar hobby verscheidene jaren op een laag pitje, tot 1981 toen zij de draad weer opnam. Er werd haar toen gevraagd om cursiefjes en/of andere teksten te publiceren in Band, een regionaal maandblad. Ze  had echter nooit durven denken dat zij hierdoor vele enthousiaste lezers zou krijgen.

In de anonimiteit van een schuilnaam liet zij toe dat er een kijkje werd genomen in haar dagelijkse leven. Een leven dat gepaard gaat met heel wat boeiende en mooie gebeurtenissen, maar af en toe ook met zorgen en verdriet.

Verscheidene jaren geleden is Ivette zich meer en meer gaan toeleggen op gedichten. Ze houdt zelf enorm veel van poëzie en kan alle genres smaken. Er is voor haar wel één vereiste: de dichter moet haar raken. Door het goochelen met woorden, de cadans die er in zit of de heerlijke metaforen. Ivette houdt ervan om toegankelijke poëzie te schrijven. Gedichten die de lezers begrijpen. En zo kwam het dat zij in 2007 haar eerste gedichtenbundel uitgaf in eigen beheer.

De liefde voor de natuur, die ze van beide ouders heeft geërfd, is de leidraad in haar leven gebleken. Dit probeert zij te uiten in vele van haar gedichten. Ook het openstaan voor mooie momenten in het leven en af en toe stilstaan bij de mindere dagen. Maar met een open vizier en het besef dat er altijd weer een nieuwe dag komt.

Door het werken voor Band kwam Ivette in contact met enkele goede fotografen. Mensen die, net als zij, bezield zijn door de schoonheid in een mensenleven. Wat zij probeert uit te drukken met woorden, drukken zij uit in foto’s. Een geslaagde combinatie van gevoelens en ogenblikken. Die combinatie is nu gebundeld in Ivettes tweede gedichtenbundel Splinters die in mei 2013 verscheen bij CPR en die sinds het najaar van 2018 alleen nog verkrijgbaar is als e-book.

In 2016 verscheen voor het eerst een verjaardagskalender met gedichten van Ivette en met foto's van de fotografen met wie zij goede contacten onderhoudt. De kalender werd onder andere verkocht tijdens de het evenement Kunst vermengd met een vleugje poëzie dat Ivette samen met anderen organiseerde op 27 en 28 februari 2016 in het Kasteel van Malle. De opbrengst hiervan ging naar het Kinderkankerfonds, een goed doel dat Ivette een zeer warm hart toedraagt.

CPR geeft in januari 2017 opnieuw een verjaardagskalender uit met gedichten van Ivette en foto's van "haar" fotografen. De kalender heet Het jaar bezongen en ook bij deze uitgave is het de bedoeling dat een deel van de winst geschonken wordt aan het Kinderkankerfonds.  

Ivette is gelukkig getrouwd, heeft twee dochters en twee heerlijke kleinkinderen: een droom van een meisje en een heerlijke jongen.

Hieronder een greep uit de foto's genomen op 19 januari 2014 tijdens Toast Literair dat georganiseerd werd door het Davidfonds te Malle.

Gebruikte Tags: gedichten gedichtenbundel ivette_bens kinderkankerfonds poëzie verjaardagskalender

 

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/page/ivette-bens/cpromance