Marian Kramer

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Marian Kramer (1963) groeide op in Hellevoetsluis, een gemeente onder de rook van Rotterdam, Europoort en Botlek en woont sinds 2000 in Capelle aan den IJssel. Al op de lagere school bleek Marian een voorliefde voor taal te hebben. Terwijl haar klasgenoten erover zuchtten, verheugde zij zich juist op het schrijven van een opstel. Ook met spelling of grammatica pestte je haar niet.

Veel van haar dagelijkse bezigheden en wensdromen heeft ze bijgehouden in dagboeken en verhalen schrijven zat er al vroeg in. Ideeën haalt ze uit alles om haar heen, maar vooral de kantooromgeving biedt haar een bron van inspiratie. Marian Kramer woont sinds 2000 samen, heeft zelf een inmiddels volwassen dochter en haar partner heeft één volwassen zoon.

In het dagelijks leven werkt Marian op een kantoor. Ze haalt veel voldoening uit werken en kan een leuke werkkring niet missen. Zelf beweert ze het beste te kunnen schrijven als ze het op kantoor lekker druk heeft.

Marians favoriete boeken zijn onder andere A dark lantern (1905) van Elizabeth Robins, De geheime tuin (1911) van Frances Hodgson Burnett en Echt verliefd! (1999) van Kathy Kelly. Ze houdt veel van muziek, dat ook een inspiratiebron voor haar is. Favorieten, om er een klein aantal te noemen, zijn: Lara Fabian, Chopin, Alessandro Safina en Christina Aguilera. Marian is verder een groot fan van kostuumdrama's.

Marian is lid van het Valentijngenootschap, dat zich bezighoudt met de promotie van het romantische genre (waaronder ook familie-, streek- en historische romans).

UITGAVEN:

Eenzame hoogte - 2015 CPR e-book / 2010 - Uitgeverij Ellesy Relax

Het zit Carina niet mee. Ze is dertig jaar, werkloos, alleenstaand en eenzaam. Op zoek naar een baan bladert ze de kranten door. Als haar oog op deze kleine advertentie valt, voelt ze verontwaardiging: Ongeb. dir.secr. gevr. voor werk, ontsp. en meer; voor veeleisende mangr. Reizen moet geen probl. zijn. Zonder erv. onnodig te soll. Reageren per brief of e-mail o.v.v. 6593.

Het is zo’n advertentie waar ze nooit op zou schrijven, zo wanhopig is ze niet! Ze gooit de krant in de papierbak en zet haar zoektocht voort. Toch blijft de opmerking: ‘zonder ervaring onnodig te solliciteren’ in Carina’s hoofd rondspoken. Ondanks dat ondeugende eerste regeltje prikkelt de advertentie ongewild haar nieuwsgierigheid. Ze zoekt deze weer op, leest de regels opnieuw en sluit haar ogen. Ze speurt haar binnenste af en komt tot de conclusie dat ze wel zo wanhopig is. Ze zet haar pc aan, denkt een tijdje diep na en begint te tikken...

* * *

Ongeschreven akkoorden - juni 2012 - CPR

De vermogende Robert Hill is financieel adviseur in dienst van Proctor and Son. Als er in Rotterdam een nieuw kantoor wordt geopend, laat hij zich detacheren naar Nederland. Er is immers niets dat hem aan Engeland bindt. De enigen die hem zullen missen, zijn mede-vrijgezel Richard Proctor, voormalig fotomodel Jill Luxton en de Benshops, het oude echtpaar dat voor zijn huis zorgt.

Marijke van den Berg woont sinds een jaar alleen met haar dochter Renske na een moeizame relatie van dertien jaar met Henk Leenders. Het enige wat haar ontbreekt, is een baan voor onbepaalde tijd. Haar uitzendklus als secretaresse op het kantoor van Polyac bevalt haar echter zo goed, dat ze vurig op een langdurig contract hoopt.

Zodra Robert en Marijke elkaar voor het eerst zien, slaat de vonk over. Toch is geen van beiden uit op een vaste relatie, ze doen er alles aan deze zo oppervlakkig mogelijk te houden.
Dan gaat de reorganisatie van Polyac spelen. Marijke ontdekt wat Roberts rol daarin is en het tij keert als blijkt dat een relatie waarin de ware menselijke gevoelens zorgvuldig verborgen blijven, geen lang leven beschoren is.

Ongeschreven akkoorden is een verhaal over hartstocht, liefde en creativiteit. Maar het gaat ook over wat voor vreselijke dingen een mens, gedreven door hebzucht, een ander aan kan doen.

* * *

Het grote ontwaken -  juni 2014 - CPR

Yvonne Abrahamse heeft het goed voor elkaar. Ze is dertig jaar, boekhouder, gelukkig getrouwd en sinds kort moeder van de kleine Danny. Het leven lacht haar toe, totdat ze op een dag een bijna fatale inschattingsfout in het verkeer maakt...

Als door een wonder ontwaakt Yvonne zeven jaar later uit haar coma, om te ontdekken dat voor haar niets meer hetzelfde is. Ze moet vechten om haar onwillige lichaam weer onder controle te krijgen en om te kunnen functioneren in de maatschappij. En dan zijn daar nog de dromen, die meer weg lijken te hebben van visioenen.

Het grote ontwaken is een intrigerende roman over verlies, doorzettingsvermogen en liefde, met een bovennatuurlijke, rode draad er doorheen geweven.

* * *

Behalve deze drie verhalen die gebaseerd zijn op het kantoorleven, werkt Marian aan een historisch verhaal dat zich afspeelt in middeleeuws Engeland.

Gebruikte Tags: auteur marian_kramer roman romantiek schrijfster

 

Copyright 2012-2018 © CPR
http://www.cpromance.nl/page/marian-kramer/cpromance