Nathalie Kokke

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Add to favorites
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Nathalie KokkeNathalie Kokke (1986) is geboren en getogen in het Brabantse Sint Willebrord. Al vanaf jonge leeftijd bleek creativiteit haar grootste passie te zijn: het illustreren werd haar met de paplepel ingegoten en haar ouders spoorden haar ook aan om te schrijven. Wat begon met het pennen van korte verhalen en strips, veranderde langzaamaan in het uitwerken van haar debuutroman: Bink. Op de vraag van vrienden en kennissen waarom ze in hemelsnaam een boek aan het schrijven was, had ze een kort en bondig antwoord: ‘Waarom niet?’.

Nathalie haalt haar inspiratie uit haar andere interesse: psychologie. Door het bestuderen van het gedrag en het innerlijk van mensen, heeft ze een bijzonder goed inlevingsvermogen ontwikkeld. Ze schrijft dan ook het liefst vanuit het ik-perspectief.

Tegenwoordig runt Nathalie haar eigen illustratiebureau Studio AFH en woont ze samen met haar vriend op enkele meters afstand van haar ouderlijke woning in Sint Willebrord.

Toen Nathalie het manuscript van Bink instuurde, meldde zij direct dat zij de stichting Het Vergeten Kind een warm hart toedroeg. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben. De hulp en warmte die deze stichting biedt, had het leven van Bink een stuk eenvoudiger gemaakt - als hij in Nederland had gewoond wel te verstaan. Dat doet hij niet, Bink groeit op in de Verenigde Staten.

Stichting Het Vergeten KindNathalie kruipt zoals geen ander dat kan in de huid van Bink Santillian. Het verhaal is indringend en confronterend voor degenen die drugsverslaving en mishandeling van dichtbij hebben ervaren en een eyeopener voor een ieder die er niet bekend mee is.

CPR steunt de stichting Het Vergeten Kind

Ook CPR is begaan met het lot van “vergeten kinderen”, net als Nathalie wil zij hen juist niet vergeten. Daarom zal de uitgeverij een donatie doen van € 250,= voor iedere 500 exemplaren van Bink die verkocht worden.

Gebruikte Tags: nathalie_kokke psychologische_roman roman vergeten_kind verslaving

 

Copyright 2012-2018 © CPR
http://www.cpromance.nl/page/nathalie-kokke/cpromance