Schrijvers

Schrijvers van CPRomance


Nathalie Kokke

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Nathalie KokkeNathalie Kokke (1986) is geboren en getogen in het Brabantse Sint Willebrord. Al vanaf jonge leeftijd bleek creativiteit haar grootste passie te zijn: het illustreren werd haar met de paplepel ingegoten en haar ouders spoorden haar ook aan om te schrijven. Wat begon met het pennen van korte verhalen en strips, veranderde langzaamaan in het uitwerken van haar debuutroman: Bink. Op de vraag van vrienden en kennissen waarom ze in hemelsnaam een boek aan het schrijven was, had ze een kort en bondig antwoord: ‘Waarom niet?’.

Nathalie haalt haar inspiratie uit haar andere interesse: psychologie. Door het bestuderen van het gedrag en het innerlijk van mensen, heeft ze een bijzonder goed inlevingsvermogen ontwikkeld. Ze schrijft dan ook het liefst vanuit het ik-perspectief.

Op 11 april 2018, ruim twee jaar na het verschijnen van Bink, zag Nozem het levenslicht, het vervolg op Nathalies debuut. De lezer treft Bink en Hugh tien jaar na het einde van het eerste boek. Bink haalt Hugh over om nog één keer een pleegkind in huis te halen, iets wat ze de afgelopen jaren meerdere keren hebben gedaan. Zo komt de vijftienjarige Axel het gezin binnen. Vanaf het begin zijn er problemen met Axel, maar Bink laat zich zo gemakkelijk afschrikken. Helaas gaat het allemaal niet van een leien dakje en langzaam maar zeker dreigt Bink terug te vallen in zijn oude, destructieve patronen.

In Nozem kiest Nathalie ervoor om zowel in de huid van Bink als in die van Axel te kruipen. En ook dit verhaal is bijzonder indringend. Nathalie  verhaal over het verliezen en terugvinden van geloof, hoop en liefde.

Rolf Österberg

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlandse vader. Zijn kinderjaren bracht hij in Zweden door, maar op tienjarige leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Nederland.

Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger waarbij hij een aantal jaren bij het Korps Commandotroepen doorbracht. Gedurende die tijd raakte hij geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika.

Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont in in het buitenland. De reden dat hij onder pseudoniem schrijft, is dat hij niet in de publiciteit wil treden.

In 2014 verscheen bij CPR het tweeluik De Al-Qaedaconnectie, een spannende thriller over terrorisme en de pogingen tot bestrijding ervan. Rolf Österberg beschrijft hierin wat er zou kunnen gebeuren als Al Qaeda een duister plan heeft om de islamisering wereldwijd versneld door te voeren. Wat door het verhaal heen duidelijk wordt, is dat niet de godsdienst op zich, maar de interpretatie ervan door radicalen het grote probleem vormt.

Het Oslo-virus verscheen in oktober 2015. Hierin maken we een sprong naar de nabije toekomst waarin Al Qaeda de wereld in onheil stort met een biologische aanval op Oslo. Het daar losgelaten virus verspreid zich over de wereld en miljoenen mensen komen om het leven. In Zweden beheert een Nederlands stel een landgoed waar nog vier stellen wonen. Als het virus toeslaat, zijn zij "op papier" voorbereid op een ramp. Maar wat doet zoiets met de mensen zelf? 

In juli 2016 is De Zaak verschenen, een verhaal dat terug gaat naar de beginjaren van de 21ste eeuw. Een Russische professor legt de hand op een aantal papyrusrollen en een fotorolletje en bekoopt dat met zijn leven. Voormalig Mossadanalist Moshe Yaresz, een vriend van de professor, doet er alles aan te weten te komen wat er met hem gebeurd is. De Nederlandse studente Ilse de Weerdt vindt in Jeruzalem het fotorolletje en belandt daardoor in een ware nachtmerrie, waar het Vaticaan een cruciale rol in speelt.

In juni 2019 is De Al-Qaeda-aanval verschenen, een secuur opgebouwd, spannend verhaal dat zich afspeelt na de gebeurtenissen van het Het Oslo-virus. Ook al is Fahjeed Rashwan niet de leider van de terreurorganisatie, toch is vooral hij het meesterbrein erachter. Als er opnieuw gruwelijke aanslagen plaatsvinden, wordt de jacht op hem nieuw leven ingeblazen. Maar hoe schakel je iemand uit die al zolang ongrijpbaar is?

De verhalen die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft. Al zijn thrillers zijn los van elkaar te lezen, maar een aantal personen komen erin terug en de rode draad wordt gevormd door terrorisme en (wereld)politiek.

Yolinda Vixen

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Yolinda VixenYolinda Vixen was born in 1990. She grew up as a shy, blond girl with blue eyes in a small town in the vicinity of Rotterdam, the Netherlands. But everything changes, and so does she.

The first time a photographer approached her, she thought it was a joke, but after the first photoshoot she was hooked. Over the last couple of years modeling became more than a just a hobby for her, it became her passion and changed her into the woman she is today.

When she was in high-school, she wrote poems and short stories. As she grew older her stories got a bit more sultry. The English written book that CPRomance now markets for her is illustrated with stylish pictures that were shot especially for this purpose in a room in the iconic Hotel New York in Rotterdam. The book contains an autobiographic intro, complemented with short, erotic stories, and is called My sultry confessions.

Besides being a model, Yolinda is a professional make-up artist and a fervent fitness adept. She has several jobs at the moment. She works in a vitamines & sports nutrition shop in Rotterdam, she gives advice in a sports school as a food nutritionist and is training to become a fitness coach. She sports intensively, is especially fond race biking and would love to become a fitness model.

Would you like to know what keeps her so fit? Then have a look at Yolinda's Foodblog.

...

Ivette Bens

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Ivette Bens

Ivette Bens is in 1955 geboren. Ze woont al haar hele leven in Malle, een dorpje in de Kempen, gelegen op de as Antwerpen-Turnhout. Ze volgde haar studies in Oostmalle en in Antwerpen, de stad waar haar liefde voor talen nog meer werd gevoed. Na haar studies zou deze stad ook haar definitieve werkplek worden.

Schrijven doet Ivette al van in haar kindertijd. Maar als je jong bent, is er nog een hele wereld die je wil ontdekken, dus zette zij haar hobby verscheidene jaren op een laag pitje, tot 1981 toen zij de draad weer opnam. Er werd haar toen gevraagd om cursiefjes en/of andere teksten te publiceren in Band, een regionaal maandblad. Ze  had echter nooit durven denken dat zij hierdoor vele enthousiaste lezers zou krijgen.

In de anonimiteit van een schuilnaam liet zij toe dat er een kijkje werd genomen in haar dagelijkse leven. Een leven dat gepaard gaat met heel wat boeiende en mooie gebeurtenissen, maar af en toe ook met zorgen en verdriet.

Marian Kramer

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Marian Kramer (1963) groeide op in Hellevoetsluis, een gemeente onder de rook van Rotterdam, Europoort en Botlek en woont sinds 2000 in Capelle aan den IJssel. Al op de lagere school bleek Marian een voorliefde voor taal te hebben. Terwijl haar klasgenoten erover zuchtten, verheugde zij zich juist op het schrijven van een opstel. Ook met spelling of grammatica pestte je haar niet.

Veel van haar dagelijkse bezigheden en wensdromen heeft ze bijgehouden in dagboeken en verhalen schrijven zat er al vroeg in. Ideeën haalt ze uit alles om haar heen, maar vooral de kantooromgeving biedt haar een bron van inspiratie. Marian Kramer woont sinds 2000 samen, heeft zelf een inmiddels volwassen dochter en haar partner heeft één volwassen zoon.

In het dagelijks leven werkt Marian op een kantoor. Ze haalt veel voldoening uit werken en kan een leuke werkkring niet missen. Zelf beweert ze het beste te kunnen schrijven als ze het op kantoor lekker druk heeft.

Marians favoriete boeken zijn onder andere A dark lantern (1905) van Elizabeth Robins, De geheime tuin (1911) van Frances Hodgson Burnett en Echt verliefd! (1999) van Kathy Kelly. Ze houdt veel van muziek, dat ook een inspiratiebron voor haar is. Favorieten, om er een klein aantal te noemen, zijn: Lara Fabian, Chopin, Alessandro Safina en Christina Aguilera. Marian is verder een groot fan van kostuumdrama's.These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

 

Nathalie Kokke

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Nathalie KokkeNathalie Kokke (1986) is geboren en getogen in het Brabantse Sint Willebrord. Al vanaf jonge leeftijd bleek creativiteit haar grootste passie te zijn: het illustreren werd haar met de paplepel ingegoten en haar ouders spoorden haar ook aan om te schrijven. Wat begon met het pennen van korte verhalen en strips, veranderde langzaamaan in het uitwerken van haar debuutroman: Bink. Op de vraag van vrienden en kennissen waarom ze in hemelsnaam een boek aan het schrijven was, had ze een kort en bondig antwoord: ‘Waarom niet?’.

Nathalie haalt haar inspiratie uit haar andere interesse: psychologie. Door het bestuderen van het gedrag en het innerlijk van mensen, heeft ze een bijzonder goed inlevingsvermogen ontwikkeld. Ze schrijft dan ook het liefst vanuit het ik-perspectief.

Op 11 april 2018, ruim twee jaar na het verschijnen van Bink, zag Nozem het levenslicht, het vervolg op Nathalies debuut. De lezer treft Bink en Hugh tien jaar na het einde van het eerste boek. Bink haalt Hugh over om nog één keer een pleegkind in huis te halen, iets wat ze de afgelopen jaren meerdere keren hebben gedaan. Zo komt de vijftienjarige Axel het gezin binnen. Vanaf het begin zijn er problemen met Axel, maar Bink laat zich zo gemakkelijk afschrikken. Helaas gaat het allemaal niet van een leien dakje en langzaam maar zeker dreigt Bink terug te vallen in zijn oude, destructieve patronen.

In Nozem kiest Nathalie ervoor om zowel in de huid van Bink als in die van Axel te kruipen. En ook dit verhaal is bijzonder indringend. Nathalie  verhaal over het verliezen en terugvinden van geloof, hoop en liefde.

Rolf Österberg

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlandse vader. Zijn kinderjaren bracht hij in Zweden door, maar op tienjarige leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Nederland.

Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger waarbij hij een aantal jaren bij het Korps Commandotroepen doorbracht. Gedurende die tijd raakte hij geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika.

Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont in in het buitenland. De reden dat hij onder pseudoniem schrijft, is dat hij niet in de publiciteit wil treden.

In 2014 verscheen bij CPR het tweeluik De Al-Qaedaconnectie, een spannende thriller over terrorisme en de pogingen tot bestrijding ervan. Rolf Österberg beschrijft hierin wat er zou kunnen gebeuren als Al Qaeda een duister plan heeft om de islamisering wereldwijd versneld door te voeren. Wat door het verhaal heen duidelijk wordt, is dat niet de godsdienst op zich, maar de interpretatie ervan door radicalen het grote probleem vormt.

Het Oslo-virus verscheen in oktober 2015. Hierin maken we een sprong naar de nabije toekomst waarin Al Qaeda de wereld in onheil stort met een biologische aanval op Oslo. Het daar losgelaten virus verspreid zich over de wereld en miljoenen mensen komen om het leven. In Zweden beheert een Nederlands stel een landgoed waar nog vier stellen wonen. Als het virus toeslaat, zijn zij "op papier" voorbereid op een ramp. Maar wat doet zoiets met de mensen zelf? 

In juli 2016 is De Zaak verschenen, een verhaal dat terug gaat naar de beginjaren van de 21ste eeuw. Een Russische professor legt de hand op een aantal papyrusrollen en een fotorolletje en bekoopt dat met zijn leven. Voormalig Mossadanalist Moshe Yaresz, een vriend van de professor, doet er alles aan te weten te komen wat er met hem gebeurd is. De Nederlandse studente Ilse de Weerdt vindt in Jeruzalem het fotorolletje en belandt daardoor in een ware nachtmerrie, waar het Vaticaan een cruciale rol in speelt.

In juni 2019 is De Al-Qaeda-aanval verschenen, een secuur opgebouwd, spannend verhaal dat zich afspeelt na de gebeurtenissen van het Het Oslo-virus. Ook al is Fahjeed Rashwan niet de leider van de terreurorganisatie, toch is vooral hij het meesterbrein erachter. Als er opnieuw gruwelijke aanslagen plaatsvinden, wordt de jacht op hem nieuw leven ingeblazen. Maar hoe schakel je iemand uit die al zolang ongrijpbaar is?

De verhalen die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft. Al zijn thrillers zijn los van elkaar te lezen, maar een aantal personen komen erin terug en de rode draad wordt gevormd door terrorisme en (wereld)politiek.

Yolinda Vixen

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Yolinda VixenYolinda Vixen was born in 1990. She grew up as a shy, blond girl with blue eyes in a small town in the vicinity of Rotterdam, the Netherlands. But everything changes, and so does she.

The first time a photographer approached her, she thought it was a joke, but after the first photoshoot she was hooked. Over the last couple of years modeling became more than a just a hobby for her, it became her passion and changed her into the woman she is today.

When she was in high-school, she wrote poems and short stories. As she grew older her stories got a bit more sultry. The English written book that CPRomance now markets for her is illustrated with stylish pictures that were shot especially for this purpose in a room in the iconic Hotel New York in Rotterdam. The book contains an autobiographic intro, complemented with short, erotic stories, and is called My sultry confessions.

Besides being a model, Yolinda is a professional make-up artist and a fervent fitness adept. She has several jobs at the moment. She works in a vitamines & sports nutrition shop in Rotterdam, she gives advice in a sports school as a food nutritionist and is training to become a fitness coach. She sports intensively, is especially fond race biking and would love to become a fitness model.

Would you like to know what keeps her so fit? Then have a look at Yolinda's Foodblog.

...

Ivette Bens

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Ivette Bens

Ivette Bens is in 1955 geboren. Ze woont al haar hele leven in Malle, een dorpje in de Kempen, gelegen op de as Antwerpen-Turnhout. Ze volgde haar studies in Oostmalle en in Antwerpen, de stad waar haar liefde voor talen nog meer werd gevoed. Na haar studies zou deze stad ook haar definitieve werkplek worden.

Schrijven doet Ivette al van in haar kindertijd. Maar als je jong bent, is er nog een hele wereld die je wil ontdekken, dus zette zij haar hobby verscheidene jaren op een laag pitje, tot 1981 toen zij de draad weer opnam. Er werd haar toen gevraagd om cursiefjes en/of andere teksten te publiceren in Band, een regionaal maandblad. Ze  had echter nooit durven denken dat zij hierdoor vele enthousiaste lezers zou krijgen.

In de anonimiteit van een schuilnaam liet zij toe dat er een kijkje werd genomen in haar dagelijkse leven. Een leven dat gepaard gaat met heel wat boeiende en mooie gebeurtenissen, maar af en toe ook met zorgen en verdriet.

Marian Kramer

Rianne Door Rianne
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Add to favorites
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Marian Kramer (1963) groeide op in Hellevoetsluis, een gemeente onder de rook van Rotterdam, Europoort en Botlek en woont sinds 2000 in Capelle aan den IJssel. Al op de lagere school bleek Marian een voorliefde voor taal te hebben. Terwijl haar klasgenoten erover zuchtten, verheugde zij zich juist op het schrijven van een opstel. Ook met spelling of grammatica pestte je haar niet.

Veel van haar dagelijkse bezigheden en wensdromen heeft ze bijgehouden in dagboeken en verhalen schrijven zat er al vroeg in. Ideeën haalt ze uit alles om haar heen, maar vooral de kantooromgeving biedt haar een bron van inspiratie. Marian Kramer woont sinds 2000 samen, heeft zelf een inmiddels volwassen dochter en haar partner heeft één volwassen zoon.

In het dagelijks leven werkt Marian op een kantoor. Ze haalt veel voldoening uit werken en kan een leuke werkkring niet missen. Zelf beweert ze het beste te kunnen schrijven als ze het op kantoor lekker druk heeft.

Marians favoriete boeken zijn onder andere A dark lantern (1905) van Elizabeth Robins, De geheime tuin (1911) van Frances Hodgson Burnett en Echt verliefd! (1999) van Kathy Kelly. Ze houdt veel van muziek, dat ook een inspiratiebron voor haar is. Favorieten, om er een klein aantal te noemen, zijn: Lara Fabian, Chopin, Alessandro Safina en Christina Aguilera. Marian is verder een groot fan van kostuumdrama's.

Copyright 2012-2020 © CPR
http://www.cpromance.nl/page/rolf-osterberg/cpromance?chap=Schrijvers